Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 19:45 - ВАНГА Е ЛЪГАЛА ЗА СВОЯТА СЛЕПОТА?!
Автор: on4ebon4e Категория: Новини   
Прочетен: 14318 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 04.01.2012 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Повод за тази статия е друга статия, на която попаднах в kluki . Всяка година около Коледните празници и настъпването на новата година, медиите ни припомнят предсказанията и пророчествата на екстрасенси и гадатели за бъдещето на България и света. Естествено най-популярни са запазените предсказания на Ванга.
Ето защо реших и аз да споделя нещо за нея, което ме заинтригува. 

  Преди време попаднах на едно интервю със сестрата на Ванга, в което тя сподели, че слепотата и е по рождение, а не както се разказва в разпространения мит: "Когато е на 12, Ванга ослепява. Според историята, която звучи като легенда, я понася мощен вятър. Дълго време не могат да открият момичето. Намират го, засипано от пръст и камъни. Вероятно заради удара от падането, девойката губи своето зрение. От онзи момент Ванга започва да общува с отвъдното."
Разбира се една невероятна история би придала повече убедителност на "вълшебните" и способности.
Кариерата на Ванга като пророчица е наистина забележителна, но не и случайна. Тя е имала афинитет към общуване и предсказване съдбата на известни личности, което е утвърждавало вярата в способностите и у мнозинството и е увеличавало популярността и. Обичала е и предсказанията в глобален мащаб.
Едно от любимите ми е споделеното от Нешка Робева, което тя определя като едно от най-шокиращите за нея - то гласи: "Ке страда България, ке страда, оти сме безверници" (направено е 95-96 год.) 
  
/Тук искам само да вметна, без да оспорвам вярата на поклониците на Ванга, че по онова време и моята баба си мърмореше тихо подобни предсказания./
Друго предсказание, което също харесвам и ще цитирам от статия в slava.bg е:
"... че към 2015 година ще спрем “да мъчим земята” с добив на нефт. Как е възможно да се предугади преди 30 години, че предстои да се открие биогоривото и петролът, макар и болезнено за световната икономика, да отиде в небитието?!" :)))
На въпроса на автора ще отговоря с: Невежеството крепи вярата във фантастичното и поражда суеверията! Още през 70-те се говори от учените за заплахата от изчерпване на природните запаси от гориво, като се правят прогнози за времето, в което това ще случи и се обмислят алтернативи за бъдещето.
Малко хора знаят, че Ванга е обичала да следи новините, не само у нас, но и в световен мащаб. Имала е радио във всяка стая и се е вълнувала от всичко съществено, опитвайки се да извлече логиката в хода на събитията. Това и качество и любознателността, заслужават адмирации, независимо от целта, за която са се ползвали - "пророкуване". :)
А ето тук можете да видите до колко са верни предсказанията на
Ванга



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: on4ebon4e
Категория: Забавление
Прочетен: 215683
Постинги: 22
Коментари: 155
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930