Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 00:19 - Изключителният филм за траките на Viasat History
Автор: on4ebon4e Категория: История   
Прочетен: 30215 Коментари: 27 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image+ Видео Най-после голяма световна телевизия обърна сериозно внимание на България и траките, които до сега бяха пренебрегвани. Авторите от Viasat History във филма си „The Gold of the Thracians“ правят най-важното за нас откритие, което някои тук знаем отдавна, че разкритията за траките ще наложат пренаписване на учебниците третиращи възникването на европейската цивилизация.
Във филма "Златото на траките" се представя гледната точка на българските учени като водеща, но се дава и разбирането на западни учени, като сравнението е много интересно за българския зрител.
Филмът „The Gold of the Thracians“ беше пуснат преди няколко месеца при премиерата му и по Viasat History за българската публика, но и досега не може да бъде намерен никъде и остана почти незабелязан за българите.
Това е една от първите лястовици, които може наистина да доведе нови времена за България като земята на траките и сърцето на тракийската земя, както и да доведе нови времена на преосмисляне мястото на тракийската цивилизация за събуждането на Европа.


Какво спираше до този момент европейците да признаят ролята на траките- предразсъдъци, вехти учебници, политически интереси или преклонение пред стари митове за "утвърдените родители" на европейската цивилизация?


Ето връзката, от където единствено, след месеци търсене, успях да намеря филма: "Златото на траките" или „The Gold of the Thracians“



Гласувай:
13



1. gesh - !!!
24.09.2012 13:03
Филма е страхотен! Евала на Viasat History, че са го заснели.
цитирай
2. kikowsky - Гледах част от него. Останах много ...
24.09.2012 15:44
Гледах част от него. Останах много доволен :)
цитирай
3. анонимен - Нужен е превод, за да го разберат Българите
25.09.2012 08:18
Поне надписите да бяха на английски, ако не на Български. Човек неможе да бъде полиглот. Ако някой може, моля Ви преведете го. Всичко най-добро.
цитирай
4. aristotelis - Институт по Тракология към Бълг...
25.09.2012 08:58
Институт по Тракология към Българска Академия на Науките
ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
Валерия Фол-Калин Порожанов
Между Троянската война през ХІІІ и началото на VІІІ в. пр. Хр. елините окончателно усвояват пространството от остров Крит на юг до Северна Егеида и от остров Керкира на запад до малоазийския бряг на изток. Този процес може да се разглежда като вътрешна елинизация на тази обширна територия. По това време от писмените извори изчезват траките от островите Лемнос, Тасос, Наксос, Имброс и Самотраки, както и от континентална Гърция (Тесалия, Беотия, Атика, Фокида), които са изтласкани или елинизирани. Външната елинизация е продължение на вътрешната и укрепва елинството през VІІІ - VІ в. пр. Хр., когато се разгръща т. нар. Велика гръцка колонизация. Тя е културно-историческо опознаване и сближаване в нови междуетносни социо-културни и езикови отношения, извънредно плодотворни за трите тракийски крайбрежия на Черно, Мраморно и Северно Егейско море. През VІІІ - VІІ в. пр. Хр. елините идват по тракийските крайбрежия като апойкисти, т. е. като хора, отделили се от своя роден ойкос (дом), от своя град-майка, метрополията. Настрана от него те съграждат свое ново селище, апойкия. Апойкии възникват по тракийските крайбрежия на Егейско, Мраморно и Черно море. По егейския бряг елините се появяват към края на VІІІ, а по черноморския и мраморноморския - към края на VІІ в. пр. Хр. В центъра на "Тракия на моретата" стои Истанбул (ант. Бизантион - Константинопол), основан през VІІ в. пр. Хр от дорийски гърци апойкисти от Мегара. Първият голям град на север от Бизантион е Созопол (ант. Apollonia Pontica), основан в края на VІІ или през първата половина на VІ в. пр. Хр. от йонийски гърци преселници от Милет. През VІ в. пр. Хр. от дорийски гърци е основан Несебър (ант. Mesembria).
цитирай
5. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
25.09.2012 09:00
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространили и се наложили гръцката азбука и език. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.
цитирай
6. aristotelis - Божидар Димитров 12 мита в бълга...
25.09.2012 09:03
Божидар Димитров 12 мита в българската история Митът за ролята на прабългари, славяни и траки в образуването на българската държава и народност
Траките нямат писменост и интелектуален елит и още в началото IV век пр.Хр. елинизацията на аристокрацията им е очевиден факт, стимулиран от политическите, икономическите и културните контакти с гръцките полиси, настанили се по крайбрежията на Черно, Бяло и Мраморно море.
Гърцизацията се усилва в елинистическата епоха (III-I в. пр.Хр.), когато в днешните български земи (особено на юг от Балкана) се заселват хиляди гърци, някои насила доведени от Филип II Македонски като заселници (във Филипопол), други търсещи работа и възможности за професионална изява. В тракийските земи са настанени на юг от Балкана хиляди заселници от елинизираните земи на Близкия изток, а на север от Балкана — римски колонисти.
От хилядите открити надписи (предимно на гръцки език на юг от Балкана и на латински на север от билото му) става ясно, че елинизацията и романизацията на траките е успешно завършил процес още в края на II век сл.Хр.Християнството в IV век ликвидира окончателно всички културни и етнически различия и в края на периода елинизираното и романизирано население на земите има единно етническо съзнание — римляни (ромеи), граждани на Римската империя.
цитирай
7. aristotelis - Как трябва да се изследват гръцкият ...
25.09.2012 09:05
Как трябва да се изследват гръцкият език и гърците. Българското Възраждане чрез елинизма!
Доц. Надка Николова
Шуменски Университет
Надка Николова е родена в гр. Шумен на 17 март 1955 г. Преподава в ШУ "Епископ Константин Преславски". Доктор по филология (1996). Научните й интереси са в областите: езикова култура, история на новобългарския книжовен език, теория на книжовните езици, социолингвистика, съвременна, историческа и съпоставителна лексикология, лексикография, сравнително славянско езикознание. Автор е на "Българската анатомична терминология през Възраждането (1824-1878)" (2003), "Езикова култура" (1996; 2002), както и на много статии в научния печат.

”Гръцкият е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76). Гръцкият език е бил езикът на образованието и културната комуникация за цяло поколение възрожденски интелектуалци. За тях гръцкия език е бил културно есперанто, общият литературен и научен език на народите от Югоизточна Европа, подобен по значение на латинския език за западните страни. Както казва проф. Ив. Шишманов, те са го владеели по-добре и по-свободно от матерния си език (Шишманов 1903: 430). В “Книговище за прочитане” от 1874 г. Богоров споделя: “Още и до днес между нас има такива учени, на които, дотрябва ли нещо да напишат български, те го сключат изпървом на гръцки, а сетне го превеждат на български” (Богоров 1874/75: 2). Гръцкият език се оказва в ролята на посредник в културната адаптация на българското общество към съвременната буржоазна цивилизация през първата половина на века. Броят на селищата във вътрешността на България обаче, в които гръцкият е доминиращ в училищните програми, е внушителен. През 1830 год. се открива и първият гръцки университет в Атина, който става особен притегателен център за жадните за образование млади българи.
цитирай
8. aristotelis - Доц. Надка Николова Шуменски ...
25.09.2012 09:05
Доц. Надка Николова
Шуменски Университет
Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи. Не случайно възпитаници на гръцки училища са най-изтъкнатите дейци на Българското възраждане: д-р Н. Пиколо, д-р П. Берон, д-р Ив. Селимински, В. Априлов, Г. С. Раковски, С. Доброплодни, д-р Ив. Богоров, Д. Душанов, Г. Кръстевич, П. Бобеков, К. Фотинов, Ст. Чомаков, Ив. Добровски, Ив. Момчилов, Н. и Д. Михайловски, Р. Попович, Д. Миладинов, Гр. Пърличев, Ат. Богориди, Ст. Богориди и мнозина други.От друга страна обаче, липсата на светско българско училище “остава незащитен проход за проникване на гръцкото влияние” (Радкова 1986: 30). Петър Берон не само че използва гръцкия въобще като писмен език (напр. писмото му до котленци за уреждане на учебно дело в града е написано на гръцки), но и разговаря на гръцки език на философски и въобще научни теми. В спомените си за д-р Берон М. Балабанов споделя: “мене ми се струва като че да съм още при него и да го слушам да ми разправя убедително ту на български, по котленски, ту на гръцки, по филибешки, за своите открития по небесната физика” (Балабанов 1899-1900: 11). Така главен посредник между българите и идеите на модерния свят за дълго време остава Гърция. На гръцки пишат художествени, научни и педагогически произведения, защото не са знаели писмен български език, мнозина от тях: Ат. Богориди (внук на Софроний Врачански), Александър П. Куртович (Зоирос паша от Пловдив), Никола Пиколо, Гр. Пърличев, братя Сим. и Мих. Христови от Стара Загора, Ив. Симеонов и Ант. Цанков, съставители на гръцки христоматии, и мн. др. (Стоянов 1978: 107).
цитирай
9. aristotelis - 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки!
25.09.2012 09:07
Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Значение на изучаването на старогръцки език
Гръцкият език има 2500 години история. Той е в основата на европейската цивилизация, като норма. Изчислено е че по-всичките европейски езици има около 54.000 гръцки думи. А на речника на Уебстър на англйиски език има 45.000 гръцки думи. Влиянието на старогръцкия върху старобългарския и среднобългарския език е много силно. Има 3 периода в развитието на езика: 1) старогръцки език 2) средногръцки език (византийски език) 3) новогръцки език. На база на старогръцкия може да се реконструира как са се развили другите езици, за които няма толкова знания към момента. Основни характеристики на гръцкия език:
1. езиково единство, което се е запазило от отделянето на езика като самостоятелен до сега (~ 3000 години); много малко езици по света го имат.
2. непрекъсната традиция (устна и писмена)
3. едновременно използване на езикови форми, създадени в различни периоди: 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.
4. изключително гъвкав.
5. огромни словообразувателни възможности, по-големи дори от тези на немския език.
цитирай
10. анонимен - ****BALGARIA E RODINATA NA GOSPOD****
25.09.2012 09:08
****TJ E ISBRANA***4etete - TAINITE PODSEMIA NA BALGARIA OT MLADEN MLADENOV***TYK S E E PRERODILA DASHTERJTA NA XPISTOS 4RES NEJ SVETA SHE BADE SPASEN***SHE IMA RASMIRIZI NOSHE SE SPASIM´***NIE SME BLAGOSLOVEN NAROD***VODA$ITE NA PREXODA***RODENI DA ISDARJAT NA VSISKO***BADETE JIVI I SDRAVI BRATJ I SESTRI***
цитирай
11. анонимен - dimitar
25.09.2012 09:24
aristotelis ot kade idvat garcite?zashto izglejdat kato cigani i se darjat kato takiva?zashto tarsyat samo prava a ne si izpalnyavat zadaljeniyata?ot kade e grackata pismenost?badi obektiven-kogato kazvash neshto go dokazvay.
цитирай
12. aristotelis - Когато dimitar мастурбира, именно реакцията на родителите представлява най-голям риск за него!
25.09.2012 13:12
анонимен написа:
aristotelis ot kade idvat garcite?zashto izglejdat kato cigani i se darjat kato takiva?zashto tarsyat samo prava a ne si izpalnyavat zadaljeniyata?ot kade e grackata pismenost?badi obektiven-kogato kazvash neshto go dokazvay.

Внимавайте как реагирате. Когато детето мастурбира, именно реакцията на родителите представлява най-голям риск за него. Репресирането на мастурбацията чрез опити за дисциплиниране и дори просто чрез родителско неодобрение може да доведе до вредни последствия върху самочувствието на детето, отношението му към собственото тяло и развитието на сексуалната му идентичност. Ако му насадите усещането, че прави нещо мръсно или лошо, то може да започне да свързва сексуалните преживявания и дори чувството на удоволствие с вината и срама. Естествено, не е добра идея и да ръкопляскате или окуражавате излишно.
цитирай
13. aristotelis - Тракоман "Ако случайно, ...
25.09.2012 15:34
Тракоман
"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант. Нека не бъда разбран погрешно: проблемът не е в траките, а в тракоманите и то не във всички, а в повечето. Проблемът е в господството на ултрапатриотизирания лумпен и в неговата наглост. Тракоманите трябва да бъдат изоставени, това е препоръката, ако позволите. ”Расставаюсь с вами вечным расставанием”, е казал Розанов. Не бива да се занимаваме с обслужване на пустото."
Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-славянското писмо - ще ви питам тогава....
цитирай
14. on4ebon4e - Към aristotelis и доказаната му упорита посредственост
25.09.2012 16:07
Уважаеми, надявам се да разберете от първия път- не е умно това, да повтаряте номера си до втръсване, като цитирате български автори и книги считайки, че така ни опровергавате с нещо по отношение на траките.
1.Елинизацията на Южна Тракия и някои днешни гръцки територии не се оспорва, но тя не е на всички нива и е факт главно при аристокрацията на траките. Тази елинизация, главно свързана с налагането на гръцкия писмен език, не засяга днешна, същинска България. Елинизацията даже по-скоро доказва обратното на вашата теза. Тя доказва, че голяма част от днешните гръцки територии също са населени с траки, които просто са сменили езика си и така са се елинизирали.
2.Това, че траките нямат писменост е спорен въпрос, но дори да нямат осъзнайте накрая, че това не доказва нищо срещу могъществото, многобройността и вливането на траките в българската народност.
цитирай
15. on4ebon4e - Към aristotelis и доказаната му упорита посредственост
25.09.2012 16:22
3. Разберете, Божидар Димитров е по-посредствен и от вас. Римски колонисти идват в точно определени, дори и за по-дълго време да са се запазили, но принципно временни военизирани селища и рано или късно те напускат земите ни. Елинизираните заселници по земите ни не идват с милиони, за да променят етническата картина, защото цялото гръцкото население по принцип няма такъв потенциал спрямо тракийското. Идват малобройни елинизирани групи, които заселват новопостроени от Филип или Александър селища или гръцки майстори занаятчии. От всеки факт Б.Димитров прави хиперболизация, за да си защити идеята, която иска да пробута. Глупостта му идва до там, че от факта, че после се появява и християнството, вади извода, че вече са изтрити всички етнически и културни различия, сякаш религията може да промени етническия състав. Правилно е да се кажа, че романизираните или елинизирани траки през 4-6 в. стават наистина и граждани на Римската империя, въпреки че това не било специална идентификация. Римската или каквато и да е власт не е изкоренила културната и езикова особеност на тракийското население, особено онова, което не е живяло в романизираните градове.
цитирай
16. on4ebon4e - Към aristotelis и доказаната му упорита посредственост
25.09.2012 16:43
4. Никой не оспорва, че гръцкият език е бил езикът на просветата за възрожденските българи и че преди Освобождението е бил инструмент за осъзнаване. Това е език на християни, а не на османлиите и е бил Другото на потурчването. Все пак, особено с добиването си на независимост гръцкото общество е давало пример и път, по който да вървят и българите към свободата си. С това нищо не доказвате.
цитирай
17. on4ebon4e - Към aristotelis и доказаната му упорита посредственост
25.09.2012 16:50
Що се отнася до отношението родител-дете, то тепърва светът ще научава и осъзнава в дълбочина, колко от това, което е приписвано на гърците, всъщност се дължи на по-старата цивилизация на траките. От друга страна, светът, с малко помощ, ще осъзнае, че онова, което е дадено пък от гърците, всъщност е бягство от или опростяване на великото послание на тракийската култура...
цитирай
18. blm - Отношението родител-дете
25.09.2012 18:13
on4ebon4e написа:
Що се отнася до отношението родител-дете, то тепърва света ще научава и осъзнава в дълбочина, колко от това, което е приписвало на гърците всъщност се дължи на по-стара цивилизация на траките. От друга страна, светът, с малко помощ, ще осъзнае, че онова, което е дадено пък от гърците всъщност е бягство или опростяване на великото послание на тракийската култура...

Ето какво може да се прочете в Уикипедия:
" ... група от млади жени са били оставени на опеката и възпитанието на Сафо, което вероятно означава, че тя е имала хомосексуални връзки с някои от тях, подобно на връзките, които възрастните мъже са имали с по-млади момчета в Древна Гърция."
И това ако не е "принос" към световната култура!
На aristotelis просто не трябва да се обръща внимание. Най-доброто противодействие на войнстващата простотия е пълното пренебрежение.
цитирай
19. анонимен - - on4ebon4e, bls
25.09.2012 18:53
Толкова ли е трудно, да се социализирате и интегрирате в Европа и на Балканите?


цитирай
20. анонимен - Sorry! on4ebon4e,18 blm
25.09.2012 19:15
Sorry! on4ebon4e,18 blm
цитирай
21. анонимен - към анонимен 19
25.09.2012 19:21
На българите никога не им е било трудно социализирането, това че прабългарите така успешно контактуват с траките, а траките с прабългарите и с всички останали народи на Балканите показва, че ние нямаме проблеми с това. Нещо повече, ако не беше социализмът щяхме да сме далеч пред гърците икономически, запазвайки ускорението от времето преди Втората световна война. По-скоро гърците имат проблем със социализацията и европеизацията си, че ги взеха по стари заслуги в ЕС, а сега гърците доказват, че са винаги са били мързеливи и че са живели във фалш и на кредит.
цитирай
22. aristotelis - Гърция е навсякъде! А вие сте жалки мишоци!
25.09.2012 20:00
Магна Греция (латински Magna Graecia — Велика Гърция“, от гръцки, Мегали Елас) е името на част от древна Южна Италия (Апулия, Калабрия, Кампания, Сицилия) която е колонизирана от древногръцки заселници през VIII век пр. Хр. С тази колонизация гръцката култура е разпространена в Италия, като скоро се развива нова цивилизация, която по-късно си взаимодейства с местните италийски и латински цивилизации. Много нови градове се развиват и замогват, като например Капуа, Неапол, Сибарис. Други важни градове в Магна Греция са Таранто, Локри, Регион, Кротоне и Турии. През ранното средновековие гръцкото влияние остава силно, тъй като районът е част от Византийската империя или под силно Византийско влияние до края на XI век. И днес населението в тези райони пази елински характеристики в културата. Местните диалекти (най-разпространени в Калабрия и Саленто) се наричат "грекана", "грико", "катоиталиотика" или "Калабрийски" и могат да бъде разбрани (до голяма степен) от други гръцкоговорещи.Фолклорът на това население е различен от италийския и определено се свързва с гръцкия - характерната песен с танц "тарантела" се смята за остатък от древногръцките екстатични Дионисови чествания.
цитирай
23. анонимен - - към анонимен 19 ...ако не беше социализмът щяхме да сме далеч пред гърците ..
25.09.2012 20:02
Тъй казваме в Трънско чистокръвните, на такива потурнаци мекерета
като тебе:
На калпав к*р, вълната му пречила!

цитирай
24. aristotelis - ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
25.09.2012 20:09
МВР, Посолство на Република България
Атина, Гърция, http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214
ТАКА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОСОЛСТВА ПИШАТ ЗА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ТОЕСТ, ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
АКО ИМАТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ И ОПЛАКВАНИЯ ЧЕ НЕ СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД А СТЕ СПЕРМАТОЗОЙДИ ОТ ТАШАЦИТЕ НА ОНАСИС, ТРАКЙИЦИ, МУХИ, ХЛЕБАРКИ ИЛИ МИШОЦИ, ОБАДЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО МВР ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ОФИЦИАЛНО ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ КАТО НАРОД ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД! ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ ЧЕТЕ МНОГО ПРАВИЛНО И ЗНАЕ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЧЕ ОФИЦИАЛНО СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД!
цитирай
25. анонимен - Чудно, дори и Азис не се срамува а е ...
25.09.2012 20:30
Чудно , дори и Азис не се срамува а е горд с произхода си.

цитирай
26. gesh - aristotelis, страдаш от обсесивно-компулсивно разстройство :)
26.09.2012 00:49
Спокойно бе човек...кризата в Гърция ще ВИ мине, ще мааш пак маслини с лук в "люлката на цивилизацията" и ще отричаш к'вото си искаш :) Остави сега траките на умните хора, че за тебе и гръцкия ти произход са висока летва. Ако не ти е по силите ходи предай поздрави на Нептун ;)
цитирай
27. анонимен - Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА!
30.09.2012 19:02
ООН признаха българите за най-древната нация на света

На редовното заседание на ООН най-неочаквано българите бяха признати официално за най-древната нация на света. Както стана ясно, признанието идва след като от ООН още преди 3 години са възложили на “National Географиц” да проучи коя е най-древната нация измежду съществуващите в момента на планетата Земя. Въпросното признание води след себе си много облаги, от които всеки българин ще може да се възползва занапред, стига да си извади сертификат от представителството на “National Географиц”, че е истински 100% българин. Всеки чист българин ще може да пътува безплатно по целия свят, да яде и пие на корем и да отсяда в който хотел си поиска, за колкото време си поиска, изцяло за сметка на останалите нации, членуващи в ООН. Поради малобройността на българите към момента, българската нация е обявена за застрашен вид и за нейното оцеляване ще се полагат специални грижи. Българите са обявени за световно наследство и вселенско богатство и са освободени от необходимостта да се трудят.

Съветът на ООН въвежда нови отличия, с които ще бъдат награждавани само най-заслужилите граждани на планетата Земя, а именно ордените “Българин” Първа, Втора и Трета степен, като всеки чист българин получава автоматично Първа степен за особените си заслуги към миналото, настоящето и бъдещето на човечеството. Тъй като, освен че са най-древната нация, но и езикът им е най-древен, то българският ще се изучава задължително по целия свят и става единствен официален език на планетата Земя, който ще бъде задължителен за използване при контакт с евентуални извънземни цивилизации. Още повече, че според известни податки от изследванията на учените има съмнения, че българите всъщност са първите извънземни на планетата и именно те са очовечили съществуващите по време на тяхното пристигане примитивни форми на разумен живот.

Учените от Националното географско дружество са достигнали след задълбочени изследвания до изненадващия извод, че най-древни измежду всички нации, населяващи в момента Земята, са българите. Откритията, които въпросните учени направили по-време на своите проучвания, са потресаващи. Според тях българите са построили шест от седемте cudesа на света – изключение прави само Великата китайска стена, но тя е била построена за защита от българите. Всички египетски фараони са били българи, както и Александър Македонски, Наполеон, Юлий Цезар, Ханибал, Аристотел, Сократ, Соломон и Исус Христос, а сега и Дилма Русеф. Господ също е българин. Българите не само са имали държава, която е граничела с три морета, но и по времето, когато са цивилизовали света, са обиколили територии, граничещи с четири океана. Всички цивилизации водят началото си от българите. Българите са и първите европейци в Европа. Българите създават най-точния календар на планетата, по който и в момента се сверяват всички атомни часовници в света. Българите са създали не само азбука, но и арабските и римските цифри.

След като въпросното признание бе сведено до знанието на българските управляващи от президента на ЕС Херман ван Ромпой, премиерът Борисов продължи да твори чутовната българска история. Той откри метрото, което откритие за малко щеше да бъде помрачено, тъй като не успя да открие пътя до него, но благодарение на древния български дух тази малка пречка бе преодоляна с пренебрежение. Самият Ромпой остана впечатлен от продължаващите български постижения в сферата на архитектурата и инфраструктурата. Той призна, че откритите от българите магистрали са осмото чудо на света и нарече премиера Борисов “българин на н-та степен” Бившият министър без портфейл Божидар Димитров се напи от радост, но преди това обяви, че от утре цените на билетите за посещение на всички български исторически забележителности се вдигат на 50 евро. В същото време президентът на България г-н Росен Плевнелиев в ексклузивно интервю за CNN сензационно обяви, че в предишния си живот е бил овчар на Алфа Кентавър, където е пасял кентаври.




цитирай
Търсене

За този блог
Автор: on4ebon4e
Категория: Забавление
Прочетен: 214724
Постинги: 22
Коментари: 155
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031