Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2012 03:28 - Кои народи основават България, какво представлява Мадарският конник- неочаквани разкрития
Автор: on4ebon4e Категория: История   
Прочетен: 66768 Коментари: 97 Гласове:
9

Последна промяна: 12.09.2012 03:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image В последните години в научните среди у нас започна да се надига спор колко са етносъграждащите елементи на нацията ни и до каква степен траки и прабългари са повлияли за изграждането на Българската държава.
  Дълги години се смяташе, че имаме славяно-българска държава, преди намерените в последните десетилетия археологически находки да породят съмнение дали всъщност не става дума за трако-славяно-българска или както все повече се осъзнава последните години - за трако-българска държава. Оказа се, че където и да копнеш в България все на тракийски находки попдаш. Това накара историците да прегледат записките си отново и да се опитат да погледнат  под друг ъгъл фактите. Оказва се обаче, че едно от най-трудните неща за научните умове е да променят утвърденото си мнение. Донякъде разбирам комфорта на болшинството със статуквото да се смята, че прабългарите са изиграли доминантна роля в изграждането на Българската държава, защото е трудно да се откажеш от теория с която си бил закърмен и която сам си прокарвал, но по мое мнение е време за по-обективен и безпристрастен поглед върху историята ни. Както споменах основания за това ни дават почти всекидневните открития от археолозите и информацията, която те носят. Ето защо останах приятно изненадан от едно изследване, на което попаднах. Според авторите му е намерен отговор на  въпроса кои народи основават България. В изследването се разглежда проблемът, който отдавна затруднява научните среди, а именно дали траките и прабългарите съставят съвместно новата българска държава и могат ли да се намерят някакви свидетелства за такъв съюз или за специалните отношения между двата народа. Авторите на неочакваната теза твърдят, че проблемът за това, кои са народите съставящи българската държава, е по изключително любопитен начин свързан с друга неразгадана трудност. Става дума за това какво послание се крие в Мадарския конник и на траките или на прабългарите дължим този величествен паметник.
Споделям статията посветена на изследването им:
 
"Договорът за трако-българска държава ни е вадел очите"



Гласувай:
9



1. анонимен - ***
12.09.2012 07:17
Интересна статия. Автора се аргументира наистина убедително. Ще ми е интересно да проследя темата ако има развитие.
цитирай
2. анонимен - Изтракали са много в България!
12.09.2012 10:13
Стига с тези смешки и вицове за траките! Стана пословично налудничаво да се приписват и съчиняват небивалици, поради оскъдните данни за траките!:(
цитирай
3. kostas - Припомних си едно интервю с ОВЧАРов по повод разкопките на Перперикон - свещен древнотракийски град
12.09.2012 10:42
Неговото мнение е ,че е бил построен от ГОРСКИ ХОРА . От тогава и не му обръшам внимание !!!
цитирай
4. on4ebon4e - :)
12.09.2012 15:00
kostas написа:
Неговото мнение е ,че е бил построен от ГОРСКИ ХОРА . От тогава и не му обръшам внимание !!!


На ОВЧАРов мога само да му пожелая приятни мигове с горските хора :)))
цитирай
5. gesh - "Мадарският конник е договор"
12.09.2012 15:40
анонимен написа:
Стига с тези смешки и вицове за траките! Стана пословично налудничаво да се приписват и съчиняват небивалици, поради оскъдните данни за траките!:(


- до 2. анонимен: ОСКЪДНИ СА ТИ УШИТЕ!

- Браво на авторите на изследването! Към Историята трябва да се подхожда с разбиране, вникване и честност, а не с консерватизъм и предубеденост. По мое мнение това е едно от най-смелите и точни прозрения, които съм чел в последните години свързани с основаването на българската държава. Дори съм изненадан, че едва сега се разкрива тази връзка с Мадарския конник (Тракийския конник). Толкова години едно стреме ни пречеше да разровим под повърхността и ще си позволя да се пошегувам, но изглежда художествената стойност е пречела на историческото му значение :)
цитирай
6. анонимен - Омръзна ми
13.09.2012 10:21
Да ме представят за какъв ли не! Не съм трак! Народът ми няма нищо общо с траките! Стига с тези глупости! Траките са просто едно племе, населявало тези земи много,много преди. Това е все едно италианците да се пишат етруски или днешните американци - маи! Ставате смешни и обърквате хората!
цитирай
7. анонимен - Колега,
13.09.2012 16:47
Никой не те представя като някакъв. В момента са те представили като българин, а до скоро и като славянин, какъвто не си, но ти нямаш проблем с това! Това което се прави с траките е само да се изяви една историческа справедливост към тези, които съставят основния ни генофонд. Ти ако искаш се радвай, ако искаш не обръщай внимание, само не създавай настроения срещу тези, които се интересуват от истината. Траките не са населявали просто земите ни в древността, това е лъжливата представа, която говорещите за траките искат да разобличат, не са живели просто по земите ни, а са съставили тъканта на народа, който ти сега продължаваш! Не е сложно, просто малко съсредоточаване ти трябва и дори ти ще схванеш!
цитирай
8. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
13.09.2012 17:56
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространила и се наложила гръцката азбука. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.
цитирай
9. aristotelis - Институт по Тракология към Бълг...
13.09.2012 17:57
Институт по Тракология към Българска Академия на Науките
ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
Валерия Фол-Калин Порожанов
Между Троянската война през ХІІІ и началото на VІІІ в. пр. Хр. елините окончателно усвояват пространството от остров Крит на юг до Северна Егеида и от остров Керкира на запад до малоазийския бряг на изток. Този процес може да се разглежда като вътрешна елинизация на тази обширна територия. По това време от писмените извори изчезват траките от островите Лемнос, Тасос, Наксос, Имброс и Самотраки, както и от континентална Гърция (Тесалия, Беотия, Атика, Фокида), които са изтласкани или елинизирани. Външната елинизация е продължение на вътрешната и укрепва елинството през VІІІ - VІ в. пр. Хр., когато се разгръща т. нар. Велика гръцка колонизация. Тя е културно-историческо опознаване и сближаване в нови междуетносни социо-културни и езикови отношения, извънредно плодотворни за трите тракийски крайбрежия на Черно, Мраморно и Северно Егейско море. През VІІІ - VІІ в. пр. Хр. елините идват по тракийските крайбрежия като апойкисти, т. е. като хора, отделили се от своя роден ойкос (дом), от своя град-майка, метрополията. Настрана от него те съграждат свое ново селище, апойкия. Апойкии възникват по тракийските крайбрежия на Егейско, Мраморно и Черно море. По егейския бряг елините се появяват към края на VІІІ, а по черноморския и мраморноморския - към края на VІІ в. пр. Хр. В центъра на "Тракия на моретата" стои Истанбул (ант. Бизантион - Константинопол), основан през VІІ в. пр. Хр от дорийски гърци апойкисти от Мегара. Първият голям град на север от Бизантион е Созопол (ант. Apollonia Pontica), основан в края на VІІ или през първата половина на VІ в. пр. Хр. от йонийски гърци преселници от Милет. През VІ в. пр. Хр. от дорийски гърци е основан Несебър (ант. Mesembria).
цитирай
10. aristotelis - ". . . . . . . прабългарите, н...
13.09.2012 17:59
".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
МВР, Посолство на Република България
Атина, Гърция, http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214
ТАКА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОСОЛСТВА ПИШАТ ЗА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ТОЕСТ, ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
АКО ИМАТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ И ОПЛАКВАНИЯ ЧЕ НЕ СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД А СТЕ СПЕРМАТОЗОЙДИ ОТ ТАШАЦИТЕ НА ОНАСИС, ТРАКЙИЦИ, МУХИ, ХЛЕБАРКИ ИЛИ МИШОЦИ, ОБАДЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО МВР ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ОФИЦИАЛНО ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ КАТО НАРОД ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД! ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ ЧЕТЕ МНОГО ПРАВИЛНО И ЗНАЕ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЧЕ ОФИЦИАЛНО СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД!
цитирай
11. aristotelis - Академик Проф. Васил Тодоров ...
13.09.2012 18:00
Академик Проф. Васил Тодоров
Прабългари
Първото писмено сведение, в което прабългарите са отбелязани със своето народностно име – Vulgares, е Анонимен Римски хронограф от 334 г. В него се посочва, че са народ, който живее северно от Кавказ, в земите на днешен Казахстан. Различни исторически свидетелства от края на ІV в. насам съобщават за отделни прабългарски племена, населяващи различни територии, пръснати от земите между Черно и Каспийско море до териториите около Балатонското езеро в днешна Унгария и Италия. В тях се разказва за хуногури, оногури, уногондури, котраги и кутригури.Според Прокопий Кесарийски в средата на VІ в. сред народите, населяващи Северното Черноморие и Приазовието на запад от Азовско море и р. Дон, живеят кутригурите, а източно от тях – утигурите. Най-вероятно става дума за два големи военноплеменни съюза, обозначавани по-късно с имената на тези две племена. През VІІ в. историята на едно от прабългарските племена – уногондурите, се преплита по-тясно с Византия и информацията във византийските извори става по-обилна. Още древните хронисти свидетелстват, че всички прабългарски племена са родствени и имат общ произход, за който различни учени вече десетки години изграждат различни хипотези. В основата си тези хипотези се основават на езиковедски анализи. Безспорен е фактът, че в езика на прабългарите има както тюркски и монголски думи, така и такива с ирански произход. По своята езиково-етническа принадлежност древните българи са тюрки, които са се смесили със сродните на тях етнически групи, а също така и с ираноезични племена.
цитирай
12. aristotelis - Македония без грим Д-р Божидар ...
13.09.2012 18:03
Македония без грим
Д-р Божидар ДИМИТРОВ
Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува. Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри. Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.
цитирай
13. aristotelis - "Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
13.09.2012 18:04
Тракоман
"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант. Нека не бъда разбран погрешно: проблемът не е в траките, а в тракоманите и то не във всички, а в повечето. Проблемът е в господството на ултрапатриотизирания лумпен и в неговата наглост. Тракоманите трябва да бъдат изоставени, това е препоръката, ако позволите. ”Расставаюсь с вами вечным расставанием”, е казал Розанов. Не бива да се занимаваме с обслужване на пустото."
Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-славянското писмо - ще ви питам тогава....
цитирай
14. анонимен - Упорито смятам че
13.09.2012 18:20
Не съм трак. Тракийските имена са ми чужди /както впрочем и прабългарските/. Нямаме традиция да погребваме мъртвите в куполни гробници. Нищо не ме свързва с траките!
цитирай
15. ivansimeonow - Крайно време е Аристотел с думи п...
13.09.2012 19:13
Крайно време е Аристотел с думи прости, не философски да обясни, защо така яростно реагира, когато някой търси корените български сред траките, които са живели тук. Разбира се най-правилно е да се търсят при Адам и Ева. Тогава не знам как ще реагира. Та има думата, но кротко, без обидни квалификации, все пак сме интелигентни хора.
цитирай
16. aristotelis - ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
13.09.2012 20:14
ivansimeonow написа:
Крайно време е Аристотел с думи прости, не философски да обясни, защо така яростно реагира, когато някой търси корените български сред траките, които са живели тук. Разбира се най-правилно е да се търсят при Адам и Ева. Тогава не знам как ще реагира. Та има думата, но кротко, без обидни квалификации, все пак сме интелигентни хора.



".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
МВР, Посолство на Република България
Атина, Гърция, http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214
ТАКА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОСОЛСТВА ПИШАТ ЗА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ТОЕСТ, ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
АКО ИМАТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ И ОПЛАКВАНИЯ ЧЕ НЕ СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД А СТЕ СПЕРМАТОЗОЙДИ ОТ ТАШАЦИТЕ НА ОНАСИС, ТРАКЙИЦИ, МУХИ, ХЛЕБАРКИ ИЛИ МИШОЦИ, ОБАДЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО МВР ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ОФИЦИАЛНО ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ КАТО НАРОД ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД! ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ ЧЕТЕ МНОГО ПРАВИЛНО И ЗНАЕ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЧЕ ОФИЦИАЛНО СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД!
цитирай
17. aristotelis - Това сведение е интересно и с факта, че средновековните българи са смятали местното население за гръцко.
13.09.2012 20:22
ivansimeonow написа:
Крайно време е Аристотел с думи прости, не философски да обясни, защо така яростно реагира, когато някой търси корените български сред траките, които са живели тук. Разбира се най-правилно е да се търсят при Адам и Ева. Тогава не знам как ще реагира. Та има думата, но кротко, без обидни квалификации, все пак сме интелигентни хора.


Божидар Димитров 12 мита в българската история Митът за ролята на прабългари, славяни и траки в образуването на българската държава и народност
В тракийските земи са настанени на юг от Балкана хиляди заселници от елинизираните земи на Близкия изток, а на север от Балкана — римски колонисти. От хилядите открити надписи (предимно на гръцки език на юг от Балкана и на латински на север от билото му) става ясно, че елинизацията и романизацията на траките е успешно завършил процес още в края на II век сл.Хр. Да вярваме, че в тези нападения между средата на III и средата на VII век в българските земи са оцелели значими групи тракийско население (макар и елинизирано или
романизирано), толкова големи, че да имат величината на равностоен трети контингент в процеса на образуването на българската народност, е повече от смешно и наивно. Тук искам да отбележа твърдението на някои византийски хронисти, че в навечерието на славянското заселване на Балканите в първата половина на VII век Тракия е напълно опустяла и равнините й са обрасли с тръни и храсти. Това сведение неслучайно съвпада с мнението на автора на български апокрифен летопис от XI век, според който, когато славяните и българите навлезли в Мизия, заварили територията от 130 години опразнена от елини. Това сведение е интересно и с факта, че средновековните българи са смятали местното население за гръцко.
цитирай
18. aristotelis - ....става ясно, че елинизацията и романизацията на траките е успешно завършил процес още в края на II век сл.Хр.
13.09.2012 20:25
Божидар Димитров 12 мита в българската история Митът за ролята на прабългари, славяни и траки в образуването на българската държава и народност

............става ясно, че елинизацията и романизацията на траките е успешно завършил процес още в края на II век сл.Хр. Да вярваме, че в тези нападения между средата на III и средата на VII век в българските земи са оцелели значими групи тракийско население (макар и елинизирано или романизирано), толкова големи, че да имат величината на равностоен трети контингент в процеса на образуването на българската народност, е повече от смешно и наивно.
цитирай
19. aristotelis - Божидар Димитров 12 мита в българската история Митът за ролята на прабългари, славяни и траки в образуването на българската държава и народност
13.09.2012 20:29
Траките нямат писменост и интелектуален елит и още в началото IV век пр.Хр. елинизацията на аристокрацията им е очевиден факт, стимулиран от политическите, икономическите и културните контакти с гръцките полиси, настанили се по крайбрежията на Черно, Бяло и Мраморно море.
Гърцизацията се усилва в елинистическата епоха (III-I в. пр.Хр.), когато в днешните български земи (особено на юг от Балкана) се заселват хиляди гърци, някои насила доведени от Филип II Македонски като заселници (във Филипопол), други търсещи работа и възможности за професионална изява. В тракийските земи са настанени на юг от Балкана хиляди заселници от елинизираните земи на Близкия изток, а на север от Балкана — римски колонисти.
От хилядите открити надписи (предимно на гръцки език на юг от Балкана и на латински на север от билото му) става ясно, че елинизацията и романизацията на траките е успешно завършил процес още в края на II век сл.Хр.Християнството в IV век ликвидира окончателно всички културни и етнически различия и в края на периода елинизираното и романизирано население на земите има единно етническо съзнание — римляни (ромеи), граждани на Римската империя.
цитирай
20. ivansimeonow - Да, благодаря, отговорът ти беше ...
13.09.2012 20:57
Да, благодаря, отговорът ти беше коректен спрямо въпроса ми. Не очаквах толкова бърз отговор, изненада ме.Друг е въпросът за коректността на източниците, но това не се отнася до твоя отговор. Божидар Димитров беше за мен 100 % авторитет до момента, в който го чух по телевизията да твърди, че Антонинианът на Транквилина е толкова скъп, защото както често се случвало, Гордиан и " резнал" главата и заповядал да изземат монетите й от обръщение. Първото е абсолютно невярно, второто е смехотворно. Това между другото
Всъщност , сега си давам сметка, че ти първо даваш цитати и след това реагираш
в края на краищата всеки си има право на мнение и това не е престъпно Общата грешка, не само моя и твоя е когато има опити то да се налага, особено силово. Така ,че благодаря тиоще веднаж за коректността
цитирай
21. анонимен - Защо ли?
14.09.2012 05:18
Почти всички източници, които цитираме са гръцки.
Защо ли?
Защо българската книжнина е била масово унищожвана от гърците по време на турското робство?
Отговорът е - За да ни объркат, за да ни кажат куп лъжи.
Където и да копнем в България се натъкваме на тракийско.
Тракийците са съществували и продължват да същствуват в нас.
Как така говорим "славянски" език тогава?
Може би едно от обясненията е, че траки и славяни са едно и също.
А може би траки славяни и българи са едно и също.
И езика, който говорим, са го говорили хилядолетия преди това по нашите земи. Вярванията и обичите са се променили. Но не толкова, все пак.
В Шуменско, когато почине човек, в ковчега му се слагат нещата, които най-много е обичал, същото се е правело и при траките. Така беше на погребението и на баща ми, и на вуйчо ми.
цитирай
22. анонимен - До Аристотелис, който се гърчее
14.09.2012 05:30
и с голяма злоба пише по българските форуми, и като латерна едно и също повтаря. Може би единия от родителите му е грък, но той лично е роден в България и гръцки не знае.
Той е като паленце, което джвка без умора.
И той самия не знае защо. Ама, ей така, джвка му се и си джавка.
И сега, като отговор на това което пиша, ще видите какви отговори ще последват.
цитирай
23. анонимен - съмнение
14.09.2012 10:02
Идеята за славяно-българската държава е утвърдена по времето на комунистическия режим 1944- наши дни, тъй като тази теория "естествено" утвърждава вечната българо-съветска(руска)дружба понеже е прието да се мисли че руснаците са славяни.
цитирай
24. анонимен - Чакат ни велики дела!
14.09.2012 12:09
Къде е тракийския език?
При наличието на такава велика тракийска цивилизация, не е възможно да е изчзнал тракийския език или да се е претопил в славянски.
Ако приемем, че траките са "изчезнали", то би трябвало да са останали някакви писания за такова събитие, или най-малкото легенди.
Но няма такива. Изводът е, че са все още тук.
Къде е тракийската писменост?
Хипотезите са, че няма такава.
Но просто е нелогично, такава хилядолетна цивилизация където златото се е обработвало с такава прецизност, да няма писменост!!!
Защото не били оставили следи върху камъни, затова се и смята, че нямали писменост.
Да не би съвременния човек да пише върху камък?
Къде е прабългарския език?
Как е възможно да не е останало поне малко от езика на който говорят днешните Волжски българи?
Как така, ние българите не говорим тракийски, нито прабългарски, ами "славянски"???
Защо за начало на България се смята датата 681 г?
Ако тогава Гърция била "признала" България, това съвсем не означва, че сме започнали да съществуваме като държава от този период насам.
Ами ако гърците не ни бяха "признали" изобщо?
Все по-затвърждаваща в главата ми идея е, че става въпрос за едни и същи хора - траки, славяни и българи, само, че различните народности са ни давали различни имена.
Важното е как ние се наричаме - Българи!
Защо така целенасочно се униожават всички доказателства за произода ни?
Как е възможно при наличието на такава славна хилядолетна история, да останат толкова малко историчски доказателства?
Какво означва Българи?
Защо форумите са пълни с "невидими злодеи", които ни внушват, че сме "нищо", обиждат ни, принизяват ни?
Защо го правят?
Какво целят?
Скъпи приятели, вие които ме четете, горе главите!
За да имаме толкова врагове, означава, че има "нещо", от което те така се страхуват.
Скоро ще се самоосъзнаем.
Чакат ни велики дела!
цитирай
25. ivansimeonow - Съгласен съм с взелите думата след ...
14.09.2012 13:45
Съгласен съм с взелите думата след мен. Аристотел отговори на моя въпрос както бе зададен, но това съвсем не означава, че е и мое мнение. Това траките да изчезнат е равносилно да изчезнат индийци или китайци- пълно безумие. Явно те са обитавали било постоянно, било с частична миграция земите на днешните славянски държави и на романизираните траки.. Между другото много спорен е произходът на името славяни. Много автори го свързват с латинското склави, което е известно какво значи. Та какво излиза- траките е абсурдно да изчезнат до един, по- скоро е сменено името им. И тогава логически, не като теория: ТРАКИ - СЛАВЯНИ - ЕДИН КЛОН ОТ ТЯХ БЪЛГАРИ. ВПРОЧЕМ ОЩЕ ПАИСИЙ ТВЪРДИ, ЧЕ ЧАСТ ОТ СЛАВЯНИТЕ СЕ НАРЕКЛИ БЪЛГАРИ! И АЗ ГО ТВЪРДЯ В МОИТЕ ПОСТИНГИ, ТВЪРДИ ГО УБЕДИТЕЛНО С ДОКАЗАТЕЛСТВА И АНДОРЕЙ В КНИГАТА СИ ЗА ПРОИЗХОДА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ
цитирай
26. анонимен - Що за болни фантазии? Я си представи ...
14.09.2012 14:40
Що за болни фантазии? Я си представи сега, когато нямаме държава, да дойдат преселници от майново и да искат да сключим договор, като на кръста вместо Исус изобразим техния владетел. Такава мисъл може да я роди само празна не, ами промита до билярдна топка глава! И какви са тези прабългари, дето ви се привиждат навсякъде? Няма прабългари!
цитирай
27. dolsineq - А, какво ще кажат многоуважаваните ...
14.09.2012 14:43
А, какво ще кажат многоуважаваните професори за езикът на траките и прабългарите? Има ли разлика или няма?
цитирай
28. andorey - Тракийски конник-Мадарски конник-Крали Марко- Свети Георги
14.09.2012 15:57
Обяснявам внимателно -
Първо - на мястото където е издялан Мадарският конник от хилядолетия е съществувало голямо тракийско светилище, посветено не на кой да е, а на Тракийския конник. Доказателство за това са намерените множество оброчни плочки именно на Тракийския конник на това място.
Мадарският конник е издялан действително по волята на някои от първите български ханове (князе), но не като договор с местното население, а като държавен символ, признание че българите са това, което са и местните.
Само че местното население е било вече 6-7 века под латинско влияние, езикът му е бил малко променен, материалната култура също. А българите и славяните са живяли свободни отвъд Дунава и са били запазили повечето от старите характеристики на тракийските племена.
Образът на Тракийския конник, разказите за неговите геройства, са били толкова силно вкоренени сред населението на Балканите, че преминават по късно в епоса за Крали Марко, а и в образа на Свети Георги. Крали Марко не е някакъв си средновековен владетел, а Кралският Конник или Крилатият Конник, т.е. запазения образ на т.нар днес от нас Тракийски херос.
цитирай
29. voulgaros - МНОГО БОЛНИ ПИШАТ----ТОВА ЛЕКО МЕ ...
14.09.2012 17:14
МНОГО БОЛНИ ПИШАТ----ТОВА ЛЕКО МЕ УЧУДВА ВСЕ ПАК...
ПУСНЕТЕ МАЛКО ХИГИЕНА И СИТО БРЕ, БЛОГЪРИ..МАЛКО ЦЕНЗ ЗА ЗНАНИЯ И ВРЕМЕ-ПРОСТРАНСТВЕНА КУЛТУРА НА ХОМО САПИЕНСА ИЛИ НА ХУМАНОИДИТЕ--- ПО=ОБЩО КАЗАНО......ЗАЩОТО И ГОРИЛИТЕ СА ХУМАНОИДИ---ПРИМАТИ-ХУМАНОИДИ.
цитирай
30. анонимен - До voulgaros
14.09.2012 17:44
Изкашля ли се или каза нещо?
цитирай
31. ivansimeonow - ДА, ЯВНО МНОГО СЕ ДЪРЖИ НА ТЮРКО-...
14.09.2012 18:19
ДА, ЯВНО МНОГО СЕ ДЪРЖИ НА ТЮРКО-АЗИАТСКИЯ НИ ПРОИЗХОД. ТОЙ КРЕПИ ДЪРЖАВНОСТТА Ако имаме връзка с траките- много лошо.
Езикът ни е силно романизиран- факт! Е , не колкото на румънците, но силно. Ето сега едно обяснение в полза на тюрко- монголофилите.
Ами нищо не се е променило оттогава. Както сега има английски гимназии, така тогава в юртите е имало латински такива. Падрета са учили монголците на латински. В съседство пък е имало очни клиники, коригиращи очите. Много е просто всичко, убедихте се, нали!
цитирай
32. анонимен - А БЕ ВИЕ ДА НЕ БИ СЕРИОЗНО ДА ПРИЕМАТЕ ...
14.09.2012 19:03
А БЕ ВИЕ ДА НЕ БИ СЕРИОЗНО ДА ПРИЕМАТЕ ГОРНОТО. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ Е ЧИСТ ХУМОР ЗА СМЕТКА НА НА ТЮРКО- МОНГОЛОФИЛИТЕ
цитирай
33. анонимен - Спартакос Тракидис - 20. ivansimeonow, 24.sparotok анонимен - Чакат ни велики дела!, 27. dolsineq
14.09.2012 19:17
Споко! Проблемите с вашия произход, ще се решат много скоро с предстоящата СПАРТАКИАДА!

цитирай
34. анонимен - Спартакос Тракидис
14.09.2012 20:01
Покъртителна трогваща картина е как някои хора на възраст с над 50 години, се превърнаха от пламмени и възторжени строители на светлото комунистическо бъдеще в тракедонисти! Преди разучаваха марксизма ленинизма и основите на комунизма в клубовете на ОФ. Каква голяма илюзия,всичко се срина.Ограбиха ви идеалите.Сега на дърти години,гладни като църковни мишки се хващате като удавници за сламка Озлобени и обезверени сте лесна плячка на всеки шарлатан. Трогателна гледка,как хора на възраст повтарят, като олигофрени всяка мантра произнесена от гуруто и сричкуват в хор у кръжока по тракедонизъм.

цитирай
35. ivansimeonow - А някой под 50, за голямо съжаление ...
14.09.2012 20:33
А някой под 50 , за голямо съжаление може да не ги достигнат, интелектуално имам предвид, иначе да са живи и здрави! Ето как се отклонява вниманието когато няма какво да кажеш за монголци скитащи из пустата, разговарящи помежду си на латински и с европеидни очи. Така е защото вниманието ти е заето с Македония. Как да я прелапаш, след като сърбите я повърнаха.
цитирай
36. анонимен - Спартакос Тракидис - 20. ivansimeonow, 24.sparotok анонимен - Чакат ни велики дела!, 27. dolsineq
14.09.2012 21:22
През 1846 г. Неофит Бозвели описва така българите: "Те уста имат, език нямат, очи имат, но не виждат, уши имат, но не слушат, теглят повече от скотовете и защо - не смеят да питат, стоят просълзени горките, гледат нечувствени и умаени като гъски, ходят в темна мъгла..."

цитирай
37. анонимен - Спартакос Тракидис - 20. ivansimeonow, 24.sparotok анонимен - Чакат ни велики дела!, 27. dolsineq
14.09.2012 21:56
"...гледат нечувствени и умаени като гъски, ходят в темна мъгла..."

Колко актуално звучат думите му и сега!
=====================================================
Ако ми позволете, ще буда искрен с вас. Достойни сте за съжаление. Хора като вас, които до 50 годишна възраст не са успяли да се реализират в живота и "умаени като гъски, ходят в темна мъгла", и търсят кой им скрил истинския античен произход.Станахте за смях на цяла България!






Ако ми позволете, ще буда искрен с вас.Достойни сте за съжаление.Хора като вас,които до 50 годишна възраст не са успяли да се реализират в живота и умаени като гъски, ходят в темна мъгла, и търсят кой им скрил истинския античен произход.Станахте за смях на цяла България!


олко
цитирай
38. анонимен - Най-древните обитатели на Балк...
14.09.2012 22:00
Най-древните обитатели на Балканския полуостров са Траките, които не са се наричали така.
Това име им е дадено от гърците и означава "мръсен".
Когато гърците идват от Египет по нашите земи, те са заварили точно българите, като местно население.
След това с измами и хитрости, лека полека са им вземали земите.
Ето защо са унищожавали всичките ни книги и изобщо всички материали свързани с българите.
Ето защо им е изгодна хипотезата с тюркския произод на българите.
Мога само с едно доказателство да оборя тази хипотеза.
И това е надписа на Хан Омуртаг, писан в около 820-ната година.
"Човек и добре да живее - умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този който ги е направил".
Та този надпис, преди 1200 години е писан на абсолютно съвременен български език!
Възможно ли е праблгарите, основатели на България, за период от 681г. до 820г. да забравят "тюркския" си език и да говорят на съвременен български?
Да не би като сме били под турско или византийско робство за периоди от 500 и 200 години да сме се претопили и потурчили или погърчили?
Защо тогава правим хипотези, че прабългарите за по-малко от 150г. при условие, че са властвали и побеждавали във войните, са се отказали просто така от родния си език?
Та по пътя на логиката се стига до заключението, че ако е имало пра-българи, то те са говорили като съвремените българи на чист български език.
Оставям на историците да продължт разсъжденията ми.
цитирай
39. ivansimeonow - А бе приятелю, никак не си умен, к...
14.09.2012 22:38
А бе приятелю, никак не си умен, казано със заобиколки, нали ти обясних какво цели Бозвели. Какво го навираш пак в носа, какво не ти е ясно, да ти обясня. Да не си завършил имаше едни училища с името на отец Паисий. По- добре кажи какво целиш, не ми обяснявай.
Пиши за величието на Елада, на днешна Гърция, няма да ти се присмивам, обещавам. Няма и да те посетя даже, ако това види бял свят Да си жив и здрав и да се реализираш по начина, който описваш. За мен не се притеснявай- не съжалявам за безцелно преживяни години
цитирай
40. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА НЯКОИ ПРЕДХОДНИ КОМЕНТАРИ
14.09.2012 23:02
1.Да, българите не са тюрки, но не са и траки.
2.Не се поддавайте на шантавата хипотеза, че траки и българи са едно и също, защото тя е безперспективна и вреди на реабилитирането на траките като основен фактор за съставянето на българския народ! Иначе всеки историк се подиграва на "тракоманите", като казва, че тогава траки са основали "Стара Велика България"
3.Нека първо утвърдим идеята, че днешните българи сме основно траки и българи /с преимущество на траките/ и после ще се боричкаме дали изобщо е имало отделни българи или това е друго име на траките и т.н., защото така отслабваме и цепим поддръжниците на тракийската идея!
4.На анонимния, който се опитва да ни унизи: Не се намесвай ти, нека приемем, че си прав и сме много жалки и недостойни. Остави ни тук ние българите да си се разберим и после само гледай и примигвай какво ще стане!
5. Към andorey: Мадарският конник е издялан от траките, защото това е техният Тракийски конник, ако беше дело на българските князе, това означава, че те променят традицията на рисуването му. Траките сами са издялали вече малко по-различен образ на своя свещен символ, за да признаят и различните от себе си владетели на прабългарите, това е била съвременна форма на договориране, на побратимяване по онова време! Абсурдно е българите да рисуват различен от традиционния вид на тракийския конник ако те са самите траки и то в земите на траките, където конника се рисува по друг начин! Това може да не се хареса на местните траки и те да го приемат като оскърбление, не разбираш ли?!


цитирай
41. анонимен - Алооу!
14.09.2012 23:14
Алооу!
Умолявам ви да говорите от първо лице единствено число,а не от името на всички българи!
цитирай
42. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА НЯКОИ ПРЕДХОДНИ КОМЕНТАРИ
14.09.2012 23:32
7. aristotelis голяма си мижитурка: Това че някъде в учебници все още пише, че българите са тюркски народ или, че сме славяно-българска държава, не означава, че всичко това не е остаряло и няма скоро да се подмени, както и става. Това е една история повлияна главно от предишни политически предразсъдъци и сега, когато земята вади гласа на недрата и когато културата напира в жилите траките имат шанс чрез нас да кажат последната си дума!
8. Анонимен казва, че не бил трак, защото нямал традиция да погребва мъртвите в куполни гробници и нямал нищо общо с тракийските имена и език. Как да бъде иначе приятеля след вилнялата християнизация? Имаш ли идея как можеше това най-значимо религиозно свещено действие да се запази при господставащата нова религия? Дори е интересно как толкова много езически ритуали са се промъкнали за да напомнят за траките! А за имената и езика, как като той се е просмукал в несъзнаваната езикова среда да знаеш за езика на траките? Ти не можеш да го различиш, не знаеш кое е тракийски елемент, кое не е! Нали затова спароток, се опитва да направи различаване на тракийския езиков влог в езика ни. Това е полезно, въпреки, че той зловредно утвърждава идеята, че траки и българи изначално са едно и неразличими. Това е автогол за налагането на идеята за траките.
цитирай
43. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА НЯКОИ ПРЕДХОДНИ КОМЕНТАРИ
14.09.2012 23:52
9. А сега и за най-голямото зло- Божидар Димитров. Това е много лениво същество, заради това, че дълго е преподавал една теза за оформянето на българския етнос сега казва на черното бяло. Тезата му, че траките са били успешно романизирани и имало няколко опустошителни преходи на племена през земите ни, затова не било смешно траките да са равностоен етносъграждащ елемент. Това е върховна глупост. Помаците са сменили вярата си, но остават българи, така както използващите гръцки траки остават траки. Освен това християнизацията и романизирането се надценяват, както и т.нар. набези. Последните са ставали в леснодостъпни места и градове с голямо и богато население, което е било романизирано и е могло да предложи богата плячка. Най-многобройният европейски народ обаче-траките, не е живял само в тези селища и в достъпните за набезите равнини. Запазването на тяхната тракийска култура векове след тези романизации и набези го доказват. Така че не само че българската държава е създадена с помощта на траките, но всъщност траките съставят основната етническа снага на този народ. Срамен глас за тази истина е този на Божидар Димитров! Не говорете чужди езици, не общувайте с чужденци и не се влияйте от чужди културни заемки, защото за Б.Димитров романизация и елинизация означава, че траките вече не са траки в епохата, в която се появяват прабългарите. Ето това е всъщност родоотстъпничество, той се отрича от тези, които ни правят това, което сме- от траките.
10. Славяните не са траки! Моля ви оставете и тази хрумка, на уважавани иначе от мен бранители на тракийското. Така се откриваме за повече аргументирани атаки. Българите не говорят славянски език, а български, който успешно се налага с много свои думи на "славянските" племена. Точно така както тракийският език се вплита незабелязано за нас днес в този български език и повлиява българския. Тракийският е основата на българският, а последният- на приликите в славянските езици. Славяните също имат свой влог в бг езика, но не и водещ!
цитирай
44. анонимен - Спартакос Тракидис - 20. ivansimeonow, 24.sparotok анонимен - Чакат ни велики дела!, 27. dolsineq ,43. on4ebon4e
15.09.2012 00:01
Лошото при вас е , че искайки да се изравните с другите ,се мъчите да ги принизите до вашето ниво !

цитирай
45. gesh - Да обърнем внимание
15.09.2012 00:24
Май наистина първо трябва да се изясним коя линия за траките е най-добре да се държи. За да не стане и хаос в главите на тези, които едва сега се сблъскват с проблема за мястото на траките във всичко българско. Аз също мисля, че е по-добре временно да не пипаме свещените крави: Че има прабългари, че те идват като друг народ към земите на траките, че славяните не са траки и т.н.. Ако отречем това на този ранен етап ще ни се смеят всички сериозни историци и ще ни дават хиляди доказателства, че не сме прави и ставаме като македонците, които само македонско им се вижда по света- ще виждаме навсякъде и само траки. Нека прабългарите са си прабългари, славяните- славяни, а траките- траки!
цитирай
46. анонимен - И все пак обяснете ми защо в цяла и...
15.09.2012 10:11
И все пак обяснете ми защо в цяла източна и централна Европа, Русия и голяма част от републиките говорим "славянски" езици, разбираме се почти без преводачи? Защо българските ханове са говорили нашия съвременен български език, а не пра-български или тюркски?
цитирай
47. анонимен - Ако се приеме, че траки, славяни и ...
15.09.2012 10:18
Ако се приеме, че траки, славяни и пра-българи са едно и също, може да се намери и обяснение за единността на "славянския" език. Което означава, че българите са коренните жители на Балкански полуостров, че българите са тези, които гърците са наричали траки.
цитирай
48. aristotelis - Тъп ли си или прост? Избора си е лично твой! Отвори официалния сайт на МВР!
15.09.2012 10:33
[quote=on4ebon4e]7. aristotelis голяма си мижитурка: Това че някъде в учебници все още пише, че българите са тюркски народ или, че сме славяно-българска държава, не означава, че всичко това не е остаряло и няма скоро да се подмени, както и става. Това е една история повлияна главно от предишни политически предразсъдъци и сега, когато земята вади гласа на недрата и когато културата напира в жилите траките имат шанс чрез нас да кажат последната си дума!

".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
МВР, Посолство на Република България
Атина, Гърция, официален сайт: http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214
ТАКА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОСОЛСТВА ПИШАТ ЗА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ТОЕСТ, ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
АКО ИМАТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ И ОПЛАКВАНИЯ ЧЕ НЕ СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД А СТЕ СПЕРМАТОЗОЙДИ ОТ ТАШАЦИТЕ НА ОНАСИС, ТРАКЙИЦИ, МУХИ, ХЛЕБАРКИ ИЛИ МИШОЦИ, ОБАДЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО МВР ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ОФИЦИАЛНО ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ КАТО НАРОД ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД! ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ ЧЕТЕ МНОГО ПРАВИЛНО И ЗНАЕ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЧЕ ОФИЦИАЛНО СТЕ ОТ ТЮРСКИ ПРОИЗХОД!
цитирай
49. анонимен - pelgasios - pelgarios -bulgarios. ...
15.09.2012 10:35
pelgasios - pelgarios -bulgarios .... tryki pelgari - dryzki belgari
цитирай
50. анонимен - pelgasios - pelgarios -bulgarios. ...
15.09.2012 10:44
анонимен написа:
pelgasios - pelgarios -bulgarios .... tryki pelgari - dryzki belgari

======================================================
Бъл,Бъл,Бъл-ха,Бълха!
То и в козината на котето са се заселили милиони бълхи,нооо... козината принадлежи на котето а не на бълхите.

цитирай
51. анонимен - pelgasios - pelgarios -bulgarios. ...
15.09.2012 11:23
анонимен написа:
анонимен написа:
pelgasios - pelgarios -bulgarios .... tryki pelgari - dryzki belgari

======================================================
Бъл,Бъл,Бъл-ха,Бълха!
То и в козината на котето са се заселили милиони бълхи,нооо... козината принадлежи на котето а не на бълхите.


TAKA E SRESHTU FAKTITE NA IMENATA MOJETE DA MI GOVORITE ZA BALHI I KOTKI SAMO .... TOVA E TAKTIKATA NA GRYCKOTO KRADLIVO PLEME .... KATO MU POKAJESH 4E NE SI BALAK TE PO4VAT DA SE PRAVQT NA BALACI I O4AKVAT DA VZEME6 PRIMER OT TQH :)
цитирай
52. анонимен - То и в козината на котето са се заселили милиони бълхи,нооо... козината принадлежи на котето а не на бълхите.
15.09.2012 11:28
KOI SA TIQ BALHI DET SA SE ZASELILI MURGAVITE GARCI OT ETIOPIQ LI KOITO DOIDOHA SRED BELITE EVROPEISKI PLEMENA ....
цитирай
53. анонимен - KOI SA TIQ BALHI DET SA SE ZASELILI ...
15.09.2012 11:37
анонимен написа:
KOI SA TIQ BALHI DET SA SE ZASELILI MURGAVITE GARCI OT ETIOPIQ LI KOITO DOIDOHA SRED BELITE EVROPEISKI PLEMENA ....

===================================================
http://www.dnes.bg/world/2012/09/14/klod-gean-romskata-prestypnost-e-izkliuchitelno-jestoka.168321#13476973004821&if_height=358

Клод Геан: Ромската престъпност е изключително жестока
"Проблемите на интеграцията да ги решават в България и Румъния"
цитирай
54. анонимен - Българи -боклуци
15.09.2012 13:35
Българската нация е продукт на нискокачествения остатък на всички етноси и народности на Балканския полуостров. Всеки етнос и народност възпроизвежда определен процент боклук който граветирал и създал българския (днешния български) Разбира се да е нация на Готи, Траки, Прабългари, Кумани, Славяни, Македонци, Гърци и що ли не . . . но само боклука от тези етноси. За време на 18 и 19 век около 2 000 000 християни преки наследници на ромейската и византийска култура имигрират във Влашко, 300 000 славянофили имигрират в Сърбия, 500 000 в Русия. Гагаузите напускат България . 500 000 Гърци по един или друг начин са прокудени от България. Над 2 000 000турки са пренудени да търсят Турция за своя родина. В последните 20 години над 1 000 000 български граждани напускат завинаги България. . . . . Така за 200 години етническо почистване в България . . . . . . . . . . ОСТАНАХА САМО БОКЛУЦИТЕ !!!!!!
цитирай
55. andorey - до ончебонче
15.09.2012 13:44
Спокойно Ончебонче, но не разбрах съвсем. Мисля че и ти се подвеждаш по написаното в учебниците, където пише че иконографията на Мадарския и Тракийския конник била различна! Не им вярвай.
Иконографията на Тракийския херос и Мадарския конник съвпада на 90 процента!
Второ - добре, издялан е от траките. Само че, да помислим малко по практически. Замислял ли си се колко струва изработването на такъв релеф високо на скалата? Това е изисквало огромна за времето сума, а и сериозна организация, което е по силите само на едно държавно обединение, каквато е била младата българска държава.
Траките са били под римско владичество между 1 и 7 век от новата ера. Значи остава релефа да е направен във времето преди новата ера. Ама тогава сигурно за него щеше да се споменава някъде или щеше да е описан от някого.
И все неща от този род, които накланят везните в полза на това, че релефа е правен в края на 7 век - 8 ми или началото на 9ти.
цитирай
56. анонимен - Тюрк
15.09.2012 14:18
Селото ми е на 10 км от Старата Българска Столица Плиска.Горе на баира над селото ми е староримският път към Константинопол....От този баир който е на височината на "Илчов баир"(Шуменското плато),се виждат свещените за историята на България ....Мадарският конник,Плиска и Старотракийската крепост над Шумен.Магическо място....и често при връщанията ми на село отивам на този баир и гледам надолу....защото баирана е със 500м надморска височина.Долу под погледа ми са много тракийски могили,едната е направо на 100 метра.Именно от този баир пристигат Булгарите.....Великите Булгари, една верижка от славната Тюркска орда на Аварите,Хуните,Куманите ,Печенезите,Великите Волжско-Камски Булгари кото са оставили следи във човешката история.
Искам да ви кажа ....модата да се отрича корена .....води до поличбата на Злото.А злото е унищожение.Корена е във нас и ние трябва гордо да кажем на света че, сме Тюрки!Историята на Тюрките е пълна със достойнство и е богата .Не се срамувайте от корена си...а търсете корена си....иначе рискувате да понесете силата на поличбата.Който отрича корена си ....ще загуби и род и Корен и ще се обезличи!ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪРНЕМ НА КОРЕНИТЕ СИ!Ние сме Тюрки и Тюрките -Булгари са създали тази държава!Отричането от Тюркските си корени ,значи отричане именно от великите Булгари създали Великата Донска-Камска-Волжска България.Това е именно Руския Панславизъм който иска да прикрие останките на една Велика Империя.Все още богатите следи на Велика България съзнателно се унищожават и останките от Великите Булгари се наричат фалшиво -Татари.
Следите от Тюркските завоивания са навсякъде.Много от Тюрките достигнали до Западните части на Европа са оставили следите си но,се асимилирали и са загубили идентичноста си.Името на Бавария...идва от Авар.Високите Алпи,ностя името на Алп Арслан.Урал е тюркска дума.Карп-Ат'ските Планини е тюркска дума.Шар палнина носи тюркско име.Вардар е тюркска дума.Върхит на Рила ,Мусалла по преди се казвал Тангра.Тангра е бог на Тюрките.Ние турците все още споменаваме думата ;Танръ
Името на Балканите е е тюркса дума.Аз не искам да сляза по надолу със хилядолетия.Аз ви говоря за близките 1500години.Ако ви говоря за 2000- 5000г нататък ....направо ще се объркате,че много населени места са старинни тюркски имена.Защо трябва да се отричаме от корена си "ребята , малчики и девчонки"Сегашното население на Гагаузия,тоест гагаузите считат за по предишна Родина районите около Каварна и Добрич.А и между прочем по името на лидера на Гагаузите Добротич(Нищо не измислям вземам ги от сайтовете на гагаузи.Давам ви линк и ....разбира се ако знаете турски ще четете свободно,защото гагаузкият е 95% турски.Давам ви линка:
http://anasozu.com/
....Добруджа носи името си...именно от името Добротич.А и самият град Добрич.
Гагаузите са покръстени именно от Цар Борис....те са христиани но, са запазили езика на Тюрките.Самото им име показва че са Узи(Огузи),тоест Тюрки,от който клон са и Булгарите.Междупрочем думата "булгар" е смес идва от думата "булгамак"....значи смес от народи.Известни етнолози и историци като Иречек,Москов,Димитрий Григорович и историкът на Гагаузите Михаил Чакър потвърждават че са наследници на Куманите и Печенезите.Дали някой знае за великия Кумано -Печенежки съюз и създаването на държавата Кумания със център Куманово във днескашна Македония.Този съюз нанася огромни щети на Византийската Империя.Съществува само 5 години и е развален във 1091г със съдействието на Византийска хитрост.След тази дата Куманите и Печенезите влизат във унищожителна война между себе си ,в последствие се разпръскват навсякъде във Европа и се асимилират.Днескашните Шопи във Софийско поле са наследници на Печенезите.Който е тръгнал да възнася Иранските следи е във дълбока заблуда.Защото следите на Тюрките са тук и все още свидетелстват.Такъв монумент е и Мадарският конник.Затова свидетелства и Орхонската Азбука написана под Мадарския Конник.Орхонската Азбука е Старо-Тюрксака азбука .Давам ви линк;

http://www.dilimiz.com/dil/orhunalfabesi.htm
И ако сравните буквите от Орхонската азбука със буквите от бойните знаменца на Хан Аспарух(или както вие си наричате "Кан"-- пак си е тюркска дума и означава кръв) ще видите че, Хан Аспаруховите конници са си Тюрки.Поклон пред тези велики Тюрки!
цитирай
57. анонимен - Тюрк
15.09.2012 14:33
Христо Паунов e главен асистент във философския факултет на Софийски университет. Роден в Асеновград, завършва история в Софийския университет, специализира философия в Хаванския университет, Куба и в Московския държавен университет. Автор на статии в централния печат, на сценарии за телевизионни и документални филми. В СУ “Св. Климент Охридски” чете лекции по философия и история на религиите, културите и цивилизациите.
- Твърди се, че има 17 хипотези за произхода на българите. Как е възможно чак толкова?
- През последните години има тенденция далечното минало на българите да се представя в много по-значима и ярка светлина, отколкото в действителност е. Не случайно се появиха и съчинения, претендиращи за научност, които представят историята на една част от българския народ - така наречените прабългари, със свои далечни хилядолетни корени. Достатъчно е човек да разгърне някои текстове през последните 15 години, посветени на прабългарската проблематика и да се учуди как е възможно прабългарите да са едва ли не в центъра на цивилизационния генезис на нашата планета. Последният опус в това отношение е един исторически пасквил, защото в никакъв случай не може да бъде исторически текст - това са „Българските хроники” на Стефан Цанев. В тях авторът, естествено позовавайки се на други автори, защото той не е специалист в тази сфера, разглежда 12 български цивилизации, които последователно са се сменяли във времето, оплодили други цивилизационни зони по нашата планета, като се почне от Алтай и стигнете до поречието на Нил, древноегипетската цивилизация, чак до Балканите.
- Коя е най-несъстоятелната теза за произхода на българите?
- Че принадлежат към индоевропейското езиково семейство. За това няма никакви исторически факти, никаква изворна база. Самочувствието на един народ не може да се гради на несъществуващи исторически събития. Имам един афоризъм по този въпрос: „Когато един народ няма бъдеще, си измисля минало”. В този смисъл и тези измислени български цивилизации.
цитирай
58. анонимен - Ичиргубоила Мостич
15.09.2012 14:45
НАРОД, КОЙТО СЕ СРАМУВА И НЕ ПОЧИТА МИНАЛОТО СИ, НЯМА БЪДЕЩЕ!

цитирай
59. ivansimeonow - Ами там е работата, че не се знае б...
15.09.2012 20:26
Ами там е работата, че не се знае базата. Казвате в по- ярка светлина , отколкото в действителност е. Е кажете действителността, явно я знаете Тюрк / №57/ Защо и в какъв случай Мостич смятате, че има срам от миналото Просто всичко говори ,че не сме монголци или тюрки, защо да се срамуваме , ако сме. Или трябва да се срамуваме от тракийски произход, защото ще угодим на някого. Ами да го кажат ясно, какво ни остава, ще се подчиним, имаме опит Анонимен №54 ,вие какъв сте? Анонимен №44 Ами като не знаем колко е високо тяхното ниво, кажете в сантиметри колко е, за да видим дали грешим. Може пък ти да грешиш, кой знае.№ 29 разбира от медицина, струва ми се ,че там ще е по . полезен в качеството си на диагностик. Без зъл умисъл
цитирай
60. анонимен - БА СИ!
15.09.2012 20:51
БА СИ!
ЗА 23 ГОДИНИ "ДЕМОКРАЦИЯ",
ТАКАВА МОРАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ!
цитирай
61. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
15.09.2012 21:22
1. Към Анонимен 46, 47- Всъщност доста разумна е идеята, че сме славяни, защото се разбираме със славяните. От там едни тълкуватели казват, че сме преобладаващо славяни, а други, че славяните са траки и на тракийска основа се разбираме. Обаче...Повтарям, траките не са славяни, нито обратното, нито българите са славяни! Със славяните се разбираме повече поради няколко причини, които заедно дават такъв резултат. Ние се разбираме за много думи и с турците, но защото е текло влияние. Знаете за 500-годишното ни приятното прекарване с тях. Така става с езика... Траките слагат основата за един език, който е влияел и дал основата на езиците до централна Европа, на юг до гръцките острови, Мала Азия, на изток до Русия. Този език остава само като говорим влог и затова днес неговото място трудно се отличава, обаче го има и ние сме пазители на остатъци от тракийския език! На второ място славяните влияят на местното население на България като негови съседи и така има и много славянски заемки в езика ни, както има и турски по-късно. На трето място езикът на България повлиява силно чрез християнизацията и износът на азбука Русия и източните славяни, както и централно- европейските славяни чрез множеството мисии и български монаси, които са приносители на книжнина. Така чрез т.нар. църковнославянски език /а всъщност български/ повлияваме Русия и другите славяни. Получава се пълен кръг на влияние, защото от своя страна близките до нас славяни повлияват по-дълечните. Затова се разбираме с всички славяни, но най-малко със северните. Траките не са славяни, разбираме се със славяните, защото са ни съседи, защото има взаимодействие от азбука, християнство и защото те са повлияни от нас!
цитирай
62. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
15.09.2012 21:23
2. Към aristotelis, мижитурката- Обясних ти, плъхчо, че една нереформирала се институция като МВР работи още със стара информация, както и сигурно още не са си пренаписали учебниците, че Македония не се е отделила от Югославия. Оплачи се ти тогава, че я няма на картата им. Не ни занимавай повече с глупостите си, човек който не разбира от една дума, не е за тук!

3. Към andorey- Сам признаваш, че минимум на 10 % Мадарският конник и Тракийският конник се различават. Ето точно тук е ключът. Приликата е нормална, защото Мадарският конник е правен от траки и като да е Тракийски конник, но разликата е също специално търсена от тракийските майстори и то, за да се обозначи някакъв символичен жест към новите съюзници- прабългарите и по-точно да се прослави техният владетел! И уточнявам- както твърди и текстът, от който взимаме повод да дискутираме, Мадарският конник е направен по време на създаването на новата българска държава с обединени усилия на траки и българи. В този смисъл финансово това може да идва и от царската институция на прабългарите, което обаче е подробност, която не обръща колата.
цитирай
63. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
15.09.2012 21:25
4. Към анонимен 56 /Тюрк/- Разбери, не се срамуваме от тюрките, ако искаш прабългарите да са тюрки- ОК, просто България се дължи на траките, на море от траки, срещу капка прабългари! Българската ни култура също е изцяло основана на тракийската мъдрост, почти на 100 % ! Разбери това и после говори, че отричаме корена си. Единственият корен, който е бил сечен и прикриван това е тракийският. Прабългари и славяни толкова време бяха тикани напред като наши предци, но явно напразно!

5. Към анонимен 57- Не ме вълнуват хипотезите и фалшификациите за хилядолетията на прабългарите, аз не се впускам в такива спекулации. Има толкова още много гигантска работа да се свърши по реабилитацията на траките на световната сцена и в душите на българите, че избягвам да се вълнувам от приказките на звездобройците.
цитирай
64. анонимен - ОБОБЩЕН ОТГОВОР - 61,62,63 on4ebon4e
15.09.2012 21:49
Задавам следния въпрос:
Поради каква причина на времето, всички траки, доброволно са се елинизирали?
От какво, толкова много са се уплашили до смърт?Много вероятно и близко до акъла е, че причината са били нашите предци,които с кобилите, като диви варварски племена и орди са нахлули неканени на Балканите опожарявайки и грабейки всичко!
Масови кланета,плячкосване и изнасилване на жени,кражба на питомния добитък и опожаряване на домовете на миролюбивото местно гръцко тракийско население! От тогава до сега, нещата не са се променили много.И сега варварина и простака, завиждат на по умните и интелигентни хора! За това Гуру-то и неговата секта, се срамуват да признаят истинския си произход, изпитвайки чуство за малоценност!


цитирай
65. анонимен - До 56 Тюрк
15.09.2012 22:11
Приятелю, мястото за което пишеш не е ли Кюлевча?
И аз съм от този край.
Защо си мислиш, че бихме се срамували, ако тюркската хипотеза се окаже вярна? Истината е една и я приемаме такава каквато е.
Както човек има една единствена майка, така и народ има една единствена история.
Но първо искаме доказателствата.
Не отдавна се занимавам с история и са ми интересни доводите ти.
Но, как би обяснил факта, че пра-българските ханове са говорили на съвременен български език?
Според теб приличат ли си българския език и езиците от тюрксата група?
Там е най-голямата загадка.
По Бай-Тошво време обясняваха това с малкия брой пра-българи, които са се претопили в славянската маса.
Как се разбива според теб 100 000 византийска армия с малочислена пра-българска конница?
И ако наистина са били толкова малко, как така държавата която са образували се нарича България а не Славуния, Славиния или нещо подобно?
Колкото и малобройни да са били, все пак следвщаите след Хан Аспарух са били все от рода Дуло. Омуртаг също.
Мислиш ли, че просто ей тъй ще се откажат от тюркския си език и ще заговорят български?
Аз не мисля.
Ето защо не мога да приема тази хипотеза, а не поради някакъв си срам.
цитирай
66. анонимен - До 57 Тюрк
15.09.2012 22:16
Мене за друго ми е болно, че "злите сили" успяха да разединят българския народ.
Започнахме да се подозираме и мразим по между си, да се обиждаме, злодеите са невидими и неуморно разрушават душевния ни мир и издигат стени помежду ни.
Тея същите злодеи изгониха първо българските турци, след това насъскаха някои от циганите да направят живота на обикновените хора невъзможен,
след това разгониха българите и поканиха много цигани на работа в Германия и Холандия.
Шуменските села опустяха.
Опустя и цяла България.
Човек има една Родина и какъвто и "етнически" да е той, негово право и задължение е да я обича, да се грижи за нея, да не позволява лоша приказка по неин адрес, и да я брани срещу враговете и́.
Това е и въпрос на съвест.
Защитаваме ли ние България?
Или се спасяваме кой накъдето може.
Писах преди малко за "злите сили", чиято цел е да освободят родината ни от народа и́, за да дойдат други на наше място.
Последно време се подписаха и договори с тази цел.
Ние сме еднакво излъгани и ограбени, целия български народ.
Затова е толкова важно да разберем кои сме, за да знаем как да се борим.
На коя страна си ти приятелю, си е въпрос на съвест, единствено твоята съвест. Ние разбрахме грешките си и, че ако искаме да победим трябва да сме сплотени. Заповядай при нас, ако решиш.
цитирай
67. анонимен - 61
15.09.2012 22:33
on4ebon4e написа:
1. Към Анонимен 46, 47- Всъщност доста разумна е идеята, че сме славяни, защото се разбираме със славяните. От там едни тълкуватели казват, че сме преобладаващо славяни, а други, че славяните са траки и на тракийска основа се разбираме. Обаче...Повтарям, траките не са славяни, нито обратното, нито българите са славяни! Със славяните се разбираме повече поради няколко причини, които заедно дават такъв резултат. Ние се разбираме за много думи и с турците, но защото е текло влияние. Знаете за 500-годишното ни приятното прекарване с тях. Така става с езика... Траките слагат основата за един език, който е влияел и дал основата на езиците до централна Европа, на юг до гръцките острови, Мала Азия, на изток до Русия. Този език остава само като говорим влог и затова днес неговото място трудно се отличава, обаче го има и ние сме пазители на остатъци от тракийския език! На второ място славяните влияят на местното население на България като негови съседи и така има и много славянски заемки в езика ни, както има и турски по-късно. На трето място езикът на България повлиява силно чрез християнизацията и износът на азбука Русия и източните славяни, както и централно- европейските славяни чрез множеството мисии и български монаси, които са приносители на книжнина. Така чрез т.нар. църковнославянски език /а всъщност български/ повлияваме Русия и другите славяни. Получава се пълен кръг на влияние, защото от своя страна близките до нас славяни повлияват по-дълечните. Затова се разбираме с всички славяни, но най-малко със северните. Траките не са славяни, разбираме се със славяните, защото са ни съседи, защото има взаимодействие от азбука, християнство и защото те са повлияни от нас!


Защо пра-българските ханове от рода Дуло са говорили съвременен български език?
цитирай
68. solinvictus - Към това гръмко заглавие наистина ...
15.09.2012 22:36
Към това гръмко заглавие наистина очаквах някакви факти ,но ...
цитирай
69. анонимен - 61
15.09.2012 22:43
Защо твърдиш, че траките не са славяни, нито пък славяните траки? Имаш ли доказателства за това?
цитирай
70. анонимен - Защо навсякъде се твърди - МВР, П...
15.09.2012 23:44
Защо навсякъде се твърди - МВР, Посолство на Република България,
че сме от тюркски произод?
Имам някои предположения по този въпрос - На политическа основа е.
Америка иска да удари Русия.
Преди да започне с оръжията, тя действа дестабилизиращо.
Тя "насъсква" отделните етноси съставляващи Руската империя срещу Мать Россия.
Татарстан се намира в сърцето на Русия, но Татарстан(или Волжска България) се държи здраво за Русия и е в особени приятелски отношения.
Това е и единствената страна, където все още нищо не е разрушено и социализма е останал.
Те са и единствените, които не са предали Русия.
Ето защо е толкова важно да се наблегне на тюркския ни произод и да се търси в бъдеще време някакво "обединение".
То, че трябва да има обединение е така, но на каква цена? Та с един куршум 3 заека: България ще се насочи срещу Русия, в искове за зачитане на "Волга България", а не Татарстан.
Татарстан ще се разбунтува, искайки обединение със сестра си България, а Русия ще започне да наказва "бунтовниците",
вместо да насочи силите си към истинските си врагове.
Такъв един сценарий е еднакво разрушителен и за трите.
Та това е плана на САЩ.
С този план и обещания за славно бъдеще те си играят с нашите слаби политици и ги насочват към една самоубийствена и братоубийствена политика.
А нашите пляскат с ръце и ги прегръщат.
Дано разумът надделее и никога не се стига до там.
Брежнев бе изключителен политик и подхождаше тънко и с разбиране.
Всички политици след него се държаха грубо и надменно не само с народа си, но и с останалия свят. На лице са и резултатите.
Русия има много неправилен подход към България. Трябва да инвестира у нас, да ни приобщи с добро, а не да размахва заканително прст от позицията на по-силен. Това не винаги минава. Дано разумът победи.
цитирай
71. анонимен - Възродител
16.09.2012 00:23
Боже пази България от племето тракоавтохтонци на гуру-то ,ОТОМАН-ци на Юзеирови,Депешарите на Доган и турските сериали на Ердоган!
цитирай
72. анонимен - До ан54
16.09.2012 01:33
Ти явно си останал тук, или майка ти и баша ти като културни хора са изнесли боклука си в торбичка?
цитирай
73. анонимен - До 72
16.09.2012 09:34
анонимен написа:
Ти явно си останал тук, или майка ти и баша ти като културни хора са изнесли боклука си в торбичка?


До
Ха-ха-ха-ха!
Добре казано!
цитирай
74. анонимен - da ne zabraviame za ogromnia prinos ...
16.09.2012 15:26
da ne zabraviame za ogromnia prinos na ciganite v sazdavaneto na parvata balgarska darzava koito sa bili tuk na tazi zemia predi da se poiaviat ruskite cigani nari4a6ti sebesi prabalgari i balgari
цитирай
75. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
16.09.2012 18:50
1. Към анонимен 64- Прабългарите въобще не са нахлували в земите на траките като диви орди, затова и е станало възможно обединението им с траките. Освен това траките не са се елинизирали, нито романизирали така широко както се смята, още по-малко от страх под заплахата на прабългарите. Романизирали са се част от траките в по-големите градове и обслужващите военизирани селища. Освен това, този процес по време на идването на прабългарите далеч не бил завършен, окончателен и не е имал формата на отхвърляне на тракийския корен и култура. Споменатите траки просто са станали двуезични, търгували са с имперските представители и част от тях с времето са приели християнството, но дотук! Да, имало е и една част, която са искали да бъдат римски граждани, дори са воювали като римляни, но то е било с цел оземляване и определени материални облаги.

2. Към анонимен 74- Като не му остава нищо друго на шамаросаното дете, то се качва в автобуса и на прилично разстояние се оплезва! Оставям ти тази малка радост, тя отговаря на психологическата ти възраст и положението, в което си!
цитирай
76. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
16.09.2012 18:56
3. Към анонимен 67- Чак на съвременен български не са говорели. Но! В съвременния български език има около една трета гръцки думи, поради течащи взаимоотношения и влияния, подобно е положение и с турските думи. Нека оставим турските, защото някой ще каже, че преди периода на вековното турско “присъствие” те са били по-малко. Не сме обаче нито турци, нито гърци, след като сме с лексикални влияния от дългото си съжителство с тях. Пак се оказва обаче, че влиянията от съседството изменят собствения език драстично. Някои ни убеждават, че славяни и траки били едно и също, защото славяните привнасяли много тракийски имена и думи в Гърция, когато се заселили там и по това личало че те са траки. Обяснението е в две направления. Това са славянски думи и имена, които траките са взаимствали от съседите си славяни /склавини/ или тракийски думи и имена взаимствани от славяните от съседите им траки. Ето защо има много “наши” думи и имена от тази микстура навлезли в Гърция, след като славяните се изсипват там.
Вече е ясен и отговорът на въпросът ти. Прабългарските владетели са писали /сигурно нямаш фонозапис на устна реч/ на разбираем дори днес език, защото това е бил разговорния език на местните жители, а именно езикът на обединението между прабългари и траките, в което траките са мнозинството. С други думи това е тракийския език, пълен със славянски заемки /точно както и те заемат много тракийски думи и имена/, който после позволява да се разбираме със славяните и става основа на църковнославянския език, който разпращаме благосклонно на останалите. Българските владетели са оставяли държавни послания от името на народа си, дори когато говорят от свое име. Този език, макар и повлиян от различни заемки, се запазва в основни черти и до днес, затова частично е разбираем и днес.
Славяните не са гети, но гети и славяни са били във взаимодействие в определен исторически момент, като дори част от гетите са били увлечени от движението на славяните.
цитирай
77. on4ebon4e - ОБОБЩЕН ОТГОВОР НА ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
16.09.2012 19:00
Това е и друга, допълнителна причина, за да се стигне до смесването на тракийския език със славянския. Горните причини довеждат до “проблема”, който виждаш, че българските владетели и местното население са разбираеми днес и до това, че днес се разбираме с повечето славяни.

Още по въпроса за славяните:
Не забравяйте, че славяни и траки макар и не драстично, но се различават по своя антропологически облик. Има и доста разлики по отношение на религиозните разбирания и ритуалните дейности. Мирогледът и духовните практики на траките са това, с което можем да се гордеем, славяните много изоставят и не ги прикачвайте към нас, правите буламач.

Тъй като според Йордан, анти, склавини и венди са роднини, а Страбон определя антите като скити, а от своя страна Страбон, Дион и Ст. Византийски определят траки и скити за роднини, някои наши приятели приемат, че траките са славяни. Траки и скити са близки и дълго взаимодействали си народи, но не са идентични, нито част от една по-широка племенна група. Близки са културно и донякъде езиково, защото на това равнище са взаимодействали. Съседството не трябва да се изкарва родство, защото така скитите ще са братя със своите съседи, те с техните и т.н. накрая ще излезе, че траките са братя с китайците. По същия начин антите може да са видяни като близки на скитите, но едва ли са еквивалентни или едно нещо с две имена.
Според някои, защото гетите били между Украйна и България, а славяните били от Унгария до Украйна славяните са гети, следователно траки. По-точно славяни били алтернативно име на траките гети. Ужас! Осъзнайте понятието съседство и интеракция, иначе винаги ще опростяваме процесите, които между другото са текли и векове, а не месеци.
цитирай
78. ivansimeonow - Като добре осъзнавате нещата, о...
16.09.2012 19:38
Като добре осъзнавате нещата, обяснете как е станало претопяването на траките от славяните, защо те не са претопили българите и накрая ,като сме тюрки защо турците не са ни претопили , ами до ден днешен живеят в отделни общности, тези ,които се чувстват такива.
Там е работата, че на източниците в историята не може да се вярва, подробно съм коментирал защо и тогава на помощ идва логиката!
цитирай
79. анонимен - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА...НЕКАНЕНИ ДОШЛЯЦИ! - 75. on4ebon4e
16.09.2012 19:42
ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА...НЕКАНЕНИ ДОШЛЯЦИ!

Pontic steppe region around 650 AD.png
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Khazar0.png
цитирай
80. анонимен - Академик Проф. Васил Гюзелев - 75. on4ebon4e
16.09.2012 19:47
Академик Проф. Васил Гюзелев....."Славяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на В и началото ВИ в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".


1500 years after:

Началото на XXI в. бившите балканските провинции на Византия в Европа без граници т.н. “варварски” народи, нахлуват без визи на запад и се отдават на плячка банкомати,кражби,наркотици,проституция,фалшифициране на банкноти и опити за изопачаване на истинската история.
====================================================
Гнилата круша не пада по-далеч от корена .

цитирай
81. анонимен - 75. on4ebon4e ...Освен това траките не са се елинизирали,...
16.09.2012 20:10
Tака става винаги, когато една по-висша култура се се среща с една по-слабо развита.
цитирай
82. ivansimeonow - Много анонимници станаха, аз бих ги ...
16.09.2012 20:27
Много анонимници станаха, аз бих ги изтрил, но от друга страна правят реклама. Нека посочат причините за анонимността си. Няма да ги изброявам, остава и да не знаят защо са анонимни!
цитирай
83. анонимен - По същество!
16.09.2012 20:46
ivansimeonow написа:
Много анонимници станаха, аз бих ги изтрил, но от друга страна правят реклама. Нека посочат причините за анонимността си. Няма да ги изброявам, остава и да не знаят защо са анонимни!

=====================================================
По същество! Говорете по същество г-н ivansimeonow!


цитирай
84. ivansimeonow - Ами по същество искам да говоря, но ...
16.09.2012 21:25
Ами по същество искам да говоря, но да знам ,кой стои насреща .Ако е добронамерен като вас ,няма проблеми. ЗАЩОТО ИМА ДРУГА НЕПРИЯТНА ХВАТКА. ИМА РЕГИСТРИРАНИ АВТОРИ, КОИТО РЯДКО ИЗЛИЗАТ ОТ ДОБРИЯ ТОН. НО КОГАТО
решат да го направят, стават анонимни, да не си влошат имиджа. Или с други думи върши се измама, хайде заблуждава се.
цитирай
85. анонимен - Дами и Господа! Историята вече е ...
16.09.2012 21:58
Дами и Господа!
Историята вече е написана и не подлежи на пренаписване.
Съсредочете се в настоящето и бъдещето.
Налягайте си на парцалите,запретнете ръкавите,че вижте на какво е заприличала татковината...
цитирай
86. ivansimeonow - Това безспорно е необходимо, но ...
16.09.2012 22:27
Това безспорно е необходимо, но недостатъчно. Прилича на " Залудо работи, но залудо не стой" Трябва и да си наясно какво ще последва от така вложения труд. След като не е масово, следователно има много сериозни съмнения- че ще те ограбят, няма да те възнаградят и т. н.
цитирай
87. анонимен - платья для беременных
17.10.2012 20:23
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://treiners.net/user/Blalelryreago/>купить школьный рюкзак hama </a> где купить ортопедическую обувь <a href=http://minemaps.ru/user/immivabaw/>джессика симпсон купить обувь </a> каталог одежды mexx <a href=http://epestulu.narod2.ru/>прада сумки купить </a> скачать реал о платье ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly read </a> - Kamagra 100mg australia sildenafil citrate :.Buy now Kamagra pay Online check .:<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra wholesale </a> - About Kamagra for Man
цитирай
88. анонимен - детская одежда борн интернет магазин
18.10.2012 04:42
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://biophysics.kiev.ua/user/PeergeVen/>модные комплекты одежды </a> свитера женские вязание <a href=http://www.internetmarketingiceberg.com/iceberg/member.php?action=profile&uid=105795>спортивно бальные танцы платья </a> интернет магазин индийской одежды <a href=http://oksapostules.narod2.ru/>платья с вышивкой </a> подростковая одежда для девочек ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>order Kamagra online Generic </a> - Kamagra woman nl : Buy Cheap Kamagra next day : <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>Cheap Kamagra express delivery </a> - fast Cheap Kamagra UK
цитирай
89. анонимен - платье мышь
19.10.2012 08:42
Здраствуйте!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://vtorrents.net/user/Plughunurge/>распродажа для детей </a> сумки <a href=http://yukon-moto.com.ua/index.php?subaction=userinfo&user=Emofompethaph>магазин женской одежды </a> бижутерия аксессуары <a href=http://dejavu.ua/>где купить кожаную куртку </a> детские кофты ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>online Kamagra prescriptions </a> - Kamagra viagra Oral Jelly : boost sex lives with Kamagra : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>online US pharmacy Kamagra online Cheap </a> - Kamagra tablets discreet
цитирай
90. анонимен - купить платье в николаеве
19.10.2012 17:43
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://kickdown.su/user/Clucoulaimmak/>интернет магазин детской одежды казахстан </a> интернет магазин футболки <a href=http://networkmovies.ru/user/ideaveinded/>купить футболку в запорожье </a> бон прикс каталог одежды 2012 <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>montana джинсы купить </a> одежда интернет-магазин недорого ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Online consultant Generic Kamagra </a> - order prescription Kamagra delivered c.o.d. Fedex : Kamagra and side effects : <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>Kamagra Oral </a> - Kamagra shop positions
цитирай
91. анонимен - купить рюкзак гарфилд
20.10.2012 05:16
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://svscomics.com/user/useseffolmemo/>купить рюкзак для первоклашки </a> рубашки мужские <a href=http://luchkisp.ru/user/SourryZer/>платья зима </a> короткие платья на выпускной <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>молодежная одежда оптом украина </a> женские сумки интернет ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>lowest price for Kamagra sales </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg visa Generic Kamagra UK dealers Kamagra : Kamagra Oral Jelly review magazine : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Pattaya Kamagra </a> - mail order Kamagra now online
цитирай
92. анонимен - одежда по каталогам недорого
20.10.2012 19:25
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://svscomics.com/user/useseffolmemo/>название интернет магазинов одежды </a> мужские джинсы с мотней <a href=http://hotbomb.ru/user/thutrasia/>dsquared интернет магазин одежды </a> платье спицами <a href=http://dejavu.ua/>женские брюки галифе </a> интернет магазин одежда ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra Buy Online UK delivery Online </a> - Oral Jelly 100mg UK Kamagra tablets : Buy online Kamagra on sale Cheap online : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Cheapest Kamagra Online in the UK </a> - Buy Kamagra Online India
цитирай
93. анонимен - платье напрокат донецк
21.10.2012 04:14
Как дела?Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://work.tspu.ru/tspu/user/pratulpgast/>купить обувь в киеве </a> босоножки фото <a href=http://svelagolez.narod2.ru/>интернет магазин одежды брянск </a> магазины модной бижутерии <a href=http://failun.ru/user/Tivaappeara/>интернет магазин джинсы </a> куртки для беременных ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Online Kamagra Order a prepaid mastercard </a> - Kamagra tablets online ajanta Generic Kamagra in the united states super Kamagra UK sildenafil citrate : Kamagra shop medicine : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Kamagra cheao </a> - Kamagra viagra supplier
цитирай
94. анонимен - какая модная одежда
22.10.2012 08:51
Привет Всем!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://sportlive.pp.ua/user/Opiplowlepdup/>сорочки мужские купить </a> модная школьная одежда для подростков <a href=http://colonizers.tclans.ru/site/index.php?subaction=userinfo&user=nivornormurne>распродажа нижнего белья интернет магазин </a> купить сумку адидас <a href=http://openvice.ru/user/Aftefbypebiab/>интернет магазин белорусской одежды идиль </a> летние распродажи 2012 ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Kamagra lowest Online prices without prescription </a> - panda marketing Kamagra :.Kamagra Oral Jelly australia free shipping viagra Cheap .:<a href=http://kamagra-online.blog.hr/>Oral Jelly australia free shipping Kamagra pills </a> - Cheapest priced Kamagra
цитирай
95. анонимен - интересные платья
01.11.2012 19:29
Здраствуйте!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://mirinteresen.ru/user/Peaxbroargo/>мужские дубленки распродажа </a> интернет магазин женской одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#одежда-иваново-интернет-магазин»>одежда иваново интернет магазин</a> модная одежда и обувь 2012 <a href=http://prommet.com.ua/user/esselsors/>pull and bear каталог одежды </a> футболки поло ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Kamagra foam India </a> - Kamagra Oral Jelly Order hard erection : Cheap Kamagra Generic viagra videos : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>cheap kamagra online </a> - viagra kamagra cheap
цитирай
96. анонимен - итальянская одежда интернет магазин
02.11.2012 16:15
Здраствуйте!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://copyr4you.ru/user/reurneymn/>магазин купальников </a> мужские осенние куртки <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>французский трикотаж платья </a> вязаная бижутерия схемы <a href=http://www.angelshow.net/user/Liparrify/>интернет магазин спортивной одежды екатеринбург </a> интернет магазин мужские рубашки ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>where to Buy Kamagra online now </a> - Kamagra suppliers online UK only : buy kamagra india : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra 100mg canada Generic </a> - kamagra r us
цитирай
97. анонимен - интернет распродажа адидас
03.11.2012 15:52
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://autodenis.ru/user/etelsEtededew/>платья слушать </a> туфли фото <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>интернет магазин одежды лондон </a> дешевая распродажа <a href=http://omoir.ru/user/sweftoporcefs/>платья в стиле ретро </a> кеды для мальчиков ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra potenzmittel </a> - Kamagra Oral Jelly suppliers online stockholm hotell : kamagra shop : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Cheap viagra Kamagra </a> - kamagra kaufen jolly
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: on4ebon4e
Категория: Забавление
Прочетен: 214702
Постинги: 22
Коментари: 155
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031